- -
UPV
 

'Dejadnos de cuentos'

'Dejadnos de cuentos'

El Campus contra la violència de gènere

El dijous 24 de novembre a les 12.30h commemorem el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, amb un taller participatiu, titulat 'Els estereotips dels contes de fades en el Dia d'avui' i l'exposició fotogràfica 'Dejadnos de cuentos', en el hall de la Sala d'Exposicions.

Basant-se en quatre contes en la seua versió original i clàssica dels germans Grimm i Charles Perrault, Fanny Pérez i el fotògraf Juan José Todolí realitzen un taller participatiu i una exposició de fotografies molt explicites sobre la seua interpretació. 

Els contes de fades

Aixo diu que era i no era, uns contes de fades, madrines, princeses belles, madrastres malvades, llops feroços, prínceps blaus i caçadors hàbils...

Aquestes històries les expliquem encara a xiquets i xiquetes. Segons Fany Pérez,directora i actriu de teatre, eren a l'origen cruels, masclistes i de marcats estereotips i rols de genere: 'Si en un conte apareix el personatge d'una dona amb poder, autoritat i llibertat sobre la seua vida i els seus actes, és una bruixa malvada, o una madrastra vídua, perquè si existia la figura masculina d'un espòs seria aquest i no ella, qui tinguera el poder'.

'Si la dona és bella, bondadosa i a més té les característiques del poder i autoritat, probablement es tracte del fada padrina o un ser especial no humà, deixant ben clar que tota dona poderosa és malvada, lletja, vídua, soltera o prové d'un altre món; si la protagonista és una dona el seu paper és el de bona, bondadosa, passiva i submissa; la seua aspiració màxima en la vida és trobar al seu príncep blau, ser salvada per el, casar-se i dedicar-se a l'a tenir fills i a les tasques domestiques. Però para açò ha de ser bella, dolç, pura , romàntica, somiadora, sensible, feble submissa i dependent del seu estimat... '

D'aquestos i altres temes es debatrà al taller participatiu. 

(18/11/2016)EMAS upv