- -
UPV
 

Seminari de Pesca Artesanal - Diversificaciķ Pesquera

Seminari de Pesca Artesanal - Diversificaciķ Pesquera <br>

Dissabte 26 de novembre en el Campus, retransmissió per internet

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València organitza el Seminari de Pesca Artesanal - Diversificació Pesquera, un fòrum en el qual es debatrà sobre línies d'actuació i iniciatives per a evitar el descens de la rendibilitat i de l'ocupació del sector de la pesca artesanal. El Seminari té lloc dissabte 26 de novembre, a les 9.30h en la Sala de conferències 1 del Campus de Gandia. L'assistència és lliure i gratuïta fins a completar aforament.

El seminari està finançat per la Generalitat Valenciana, Direcció General d'Universitats, Estudis Superiors i Ciència i compta amb la col·laboració de l'Institut d'Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres de la UPV (IGIC) i la Confraria de Pescadors de Gandia. 

Segons Paloma Herrera, coordinadora del seminari, investigadora i professora del Grau en Ciències Ambientals, les jornades s'han dissenyat com un punt de trobada entre administracions públiques, sector pesquer i societat en general; l'objectiu és poder valorar, de forma conjunta, línies d'actuació, iniciatives i objectius que, en l'àmbit de la diversificació econòmica, han de marcar-se a mitjà i curt termini.

Es mostraran experiències de diversificació del sector pesquer com la pesca-turisme i el turisme mariner; es parlarà de la seua transformació del sector i la comercialització dels nous serveis, així com de l'impacte sobre el medi ambient, entre altres aspectes.

En la sessió de dissabte 26 de novembre intervenen:

Lluis Miret Pastor, investigador de la Universitat Politècnica de València.

Antonio Abad Mallol, de la Confraria de Roses

Agustín Molina García, de la Universidad Politécnica de Madrid, Director de l'estudi “Diagnòstic Estratègic de l'activitat de Pesca-turisme a Espanya” (MAGRAMA)

Roger Llanes Ribas, Director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat Valenciana.

Mª del Mar Sáez Torres, Cap del Servei de Política Horitzontal, Sotsdirecció General Economia Pesquera. MAGRAMA

Modera: Yesmina Mascarell Rocher, de la Universitat Politècnica de València.

(26/11/2016)EMAS upv