- -
UPV
 

Conferčncia: L'efecte del canvi climātic en el litoral valenciā

Conferčncia: L'efecte del canvi climātic en el litoral valenciā<br>

Divendres 28 d'octubre, 19.30 h, Casa de Cultura de Gandia

Miguel Rodilla, científic del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), director del Màster en Avaluació i Seguiment Ambiental d'Ecosistemes Marins i Costaners de la UPV, imparteix la conferència 'El mar, un tresor amenaçat. L'efecte del canvi climàtic en el litoral valencià', aquest divendres 28 d'octubre a les 19.30 h a la Casa de Cultura Marquès de González de Quirós de Gandia. L'assistència és lliure i gratuïta.

Conferència

Segons el científic, 'el canvi climàtic en el medi marí i litoral està provocant l'augment de la temperatura de l'aigua, increment de salinitat, baixada del pH i increments en el nivell del mar, la modificació de la intensitat de l'onatge i esdeveniments extrems inusuals'. En la seva conferència, Rodilla analitzarà les conseqüències ecològiques d'aquests canvis, destacant l'augment d'espècies invasores, mortaldats massives d'espècies vulnerables i canvis en l'estructura i funcionament dels ecosistemes mediterranis.

Per a Miguel Rodilla les conseqüències ecològiques tindran greus repercussions econòmiques i socials. En finalitzar la seva conferència, l'investigador i professor en el Grau en Ciències Ambientals plantejarà què mesures hem de prendre per adaptar-nos i mitigar aquests processos.

Breu Curriculum Vitae

Miguel Rodilla és doctor en biologia dels organismes marins per la Universitat de València. Dirigeix el Màster en Avaluació i Seguiment Ambiental d'Ecosistemes Marins i Costaners de la Universitat Politècnica de València. Ha desenvolupat recerques en el camp de la Biogeoquímica Marina, Impactes Ambientals i Sostenibilitat de l'Aqüicultura Marina i ha dirigit diverses tesis doctorals i publicant més de 35 articles científics en aquestes àrees.

Ha col·laborat amb grups de recerca nacionals i internacionals, en predicció d'efectes antròpics i adaptació al canvi climàtic. La seva activitat científica està complementada amb col·laboracions amb el sector pesquer artesanal, com la Confraria de Gandia i amb entitats conservacionistes com la Coral Restauration Foundation Bonaire.

La conferència forma part de la programació del 5é Cicle de Conferències de Ciència i Tecnologia de la Safor / XII Setmana de la Ciència UPV Gandia i està co-organitzada pel CEIC Alfons el Vell i la Universitat Politècnica de València (Campus de Gandia) i subvencionada per la convocatòria de Propostes d'Accions Culturals PAC 2016 UPV.

(28/10/2016)EMAS upv