- -
UPV
 

Dia Mundial de la Migraciķ dels Peixos

Dia Mundial de la Migraciķ dels Peixos<br>

Va ser dissabte 21 de maig

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València ha participat en les accions per a celebrar el Dia Mundial de la Migració dels Peixos, que es commemorà el 21 de maig, i que té per objectiu conscienciar sobre la necessitat que els peixos migren.

Segons el professor i investigador del Campus de Gandia de la UPV, Francisco Martínez- Capel, per a açò és necessari facilitar la construcció de passos de peixos i eliminar barreres, 'accions que s'estan realitzant en les diferents conques hidrogràfiques d'Espanya, gradualment, ja que són fonamentals per a millorar l'estat ecològic dels nostres rius'.

El professor del Grau en Ciències Ambientals Francisco Martínez - Capel és president del CIREF (Centre Ibèric de Restauració Fluvial) i ha col·laborat en l'organització d'activitats, 21 de maig, en el riu Palancia, al costat d'altres organitzacions com AEMS - Ríos de Vida.

A aquestes activitats han assistit com a convidats els estudiants del Grau en Ciències Ambientals del Campus de Gandia de la UPV que cursen l'assignatura River Rehabilitation & Restoration, així com alumnat del Màster Universitari en Enginyeria Hidràulica i Medi ambient de la UPV.

Allí els estudiants han conegut de forma pràctica les claus fonamentals de les migracions dels peixos i se'ls ha ensenyat el que és la 'pesca sense mort'. L'investigador Martínez- Capel afirma que més de 1000 organitzacions a tot el món van  celebrar el Dia Mundial de la Migració entre els peixos.

Per a ajudar en la seua difusió el famós ictiòleg Zeb Hogan, que realitza el programa Monstres de riu (National Geographic), ha realitzat un espectacular vídeo:http://channel.nationalgeographic.com/wild/monster-fish/videos/world-fish-migration-day-psa/

Més informació sobre aquesta activitat en: http://www.worldfishmigrationday.com/events/849/get-in-connection-with-palancia-river-adopt-a-river

Altres accions de la UPV

La UPV ha participat en altres accions relacionades amb aquesta celebració: en el marc del projecte IMPRESS, que té per objectiu la protecció d'espècies amenaçades de peixos d'aigua dolça i amb motiu de la celebració el 21 de maig del Dia Mundial de la Migració dels Peixos, el Grup d'Aqüicultura i Biodiversitat de la UPV ha organitzat al seu torn una jornada de divulgació sobre la vida de l'anguila en el Centre d'Interpretació Racó de l'Olla (El Palmar).

En el projecte IMPRESS participa la UPV a través del seu Institut de Ciència i Tecnologia Animal (ICTA-UPV). Més informació sobre aquesta activitat en www.upv.es. 

(21/05/2016)EMAS upv