- -
UPV
 

La Cātedra d'Innovaciķ promou la colˇlaboraciķ entre la UPV i el Champi Team Women Racing

La Cātedra d'Innovaciķ promou la colˇlaboraciķ entre la UPV i el Champi Team Women Racing<br>

Els i les estudiants podran beneficiar-se d'acords educatius

El rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, i l'ex campió del món de motociclisme Manuel Champi Herreros han signat recentment un acord de col·laboració que té com a objectiu afavorir la incorporació de les dones al món de l'alta competició. Herreros director del Champi Team -que competeix en el campionat d'Espanya (Moto 2)- va crear en 2014 el Champi Team Women Racing, amb un staff esportiu i tècnic compost íntegrament per dones.

Aquest acord, promogut des de la Càtedra d'Innovació del Campus de Gandia de la UPV, afavorirà entre uns altres als estudiants de Telecomunicació del Campus.

Enginyeres en l'equip

Amb la finalitat de promoure la incorporació femenina al món de l'alta competició (enginyeres mecàniques, elèctriques o de telecomunicacions, professionals de comunicació i gestió empresarial, etc.), l'ex campió del món de 80 centímetres cúbics ha volgut comptar amb el suport de la UPV. D'aquesta manera es pretén potenciar el talent i les capacitats de les dones en tot tipus d'activitats relacionades amb les motos, a més de conscienciar a la societat sobre la igualtat d'oportunitats i de reconeixements de la mà de la visibilitat que atorga l'alta competició.

La innovació com a punt de trobada

Gestada en el marc de la Càtedra d'Innovació adscrita al Campus de Gandia UPV, el seu director, el professor i investigador de l'Institut Universitari de Telecomunicació i Aplicacions Multimèdia, José Marín-Roig, ha afirmat que en l'acord 'han pesat també valors com la superació, el treball en equip i el compromís, elements que ambdues institucions compartim'. ‘De fet’, ha afegit, ‘ja tardàvem en la UPV a tenir un acord amb un equip d'alta competició en el món del motor, perquè, si en alguna cosa som forts, és precisament en aquesta disciplina’.

Entre els punts que comprèn l'acord es troben les estades d'estudiants de la UPV en l'empresa mitjançant programes de cooperació educativa, la cooperació en programes de formació de personal investigador i tècnic i l'organització i execució d'activitats comunes relacionades amb la promoció social de la recerca i el desenvolupament tecnològic, per exemple.

Cal destacar que existeix una gran preocupació per aconseguir augmentar la presència de dones en l'àmbit de l'enginyeria i en aquest sentit, explica José Marín-Roig, esforços com aquest poden contribuir al fet que les dones senten que pertanyen a aquest àmbit.

Durant l'acte oficial de signatura, Herreros ha assenyalat  que 'a poc a poc, veiem com les dones es van involucrant cada vegada més en aquest esport. De fet, hi ha estudis que assenyalen que el 34% del públic assistent als circuits és femení'. 'No en va", ha prosseguit l'ex pilot manxec, 'en 2013, solament el 7% dels usuaris de motocicletes eren dones. Un any després, ja eren el doble'. 

(03/05/2016)EMAS upv