- -
UPV
 

Plou sobre terrats submarins en el Campus

Plou sobre terrats submarins en el Campus
L'exposiciķ fotogrāfica pot visitar-se fins el 7 d'abril al CRAI

L'editorial Tivoli ha organitzat l'exposició de les 28 fotografies que acompanyen a cadascun dels 28 relats del llibre Plou sobre terrats submarins, de l'autor Joan Tur. La mostra es pot visitar fins al pròxim 7 d'abril en la sala d'Usos múltiples de l'edifici CRAI del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València.

En l'exhibició també podran veure's dos panells amb les fotos que els lectors han anat compartint del Plou sobre terrats submarins preses en diferents parts del món. El llibre es troba ja en la segona edició i es pot adquirir en les llibreries.

Els fotògrafs que han participat en el llibre van aportar la seua visió, metafòrica i no descriptiva, aqueix era el requisit establit per l'autor, a més de que anaren en blanc i negre, per a il·lustrar cadascun dels relats. Els fotògrafs són: Isabel Orengo, Victor Cucart, Xaume Olleros, Natxo Francés, Laia Martí, Ximo Ferri, Xavier Franco, Anabel Amesti, José Nuño, D.P Chaigneau, Voro Vitòria, Joan Tur, Marta Climent, Juan Carlos Barberà, Ivan Guerola, Anna Ramón, Borja Abargues, Luís Muñoz, Baptiste Pons, César Blay, Oscar Camarena, Lluís Romero, Pere Horta, José Vaig prendre, Cristina Jordà, Manuel Forés, David Marí.

Les històries barregen la ironia, la sàtira, la cruesa i l'humor per a recórrer els inquietants mons que ens proposa l'autor, molts d'ells submergits a l'interior de nosaltres. Tots els relats estan tramats per un mateix fil: una visió calidoscópica de la realitat traduïda en un estil quasi sincopat, que combina el llenguatge del carrer amb una prosa crua en ocasions, poètica en unes altres.

Tots aquests elements ens presenten a un narrador molt pròxim al lector i a uns personatges brillants, d'aire cinematogràfic, que desafien qualsevol convenció. Joan Tur, autor del llibre en què es basa l'exposició, convida a aquells que tinguen el llibre i vulguen compartir una foto amb ell al fet que ho envien al facebook Joan Tur Escriptor.

(07/04/2016)EMAS upv