- -
UPV
 

Conferčncia 'El rastre de Shakespeare en las sčries de televisió'

Conferčncia 'El rastre de Shakespeare en las sčries de televisió'

Divendres 4 de març, 12.30 h. Sala de Conferències 1

Impartida per Xavier Pérez, llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona i Doctor en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra.

Especialitzat en narrativa i crítica cinematogràfica i televisiva, ha publicat diversos articles en El Temps, Cultura/s, Caiman. Quaderns de cinema o Avui, on, entre 1994 i 1197, va ser responsable amb Núria Bou, de la pàgina setmanal " Quadern de Cinema" (Premi Carles Durán de Crítica Cinematogràfica).

Ha escrit, amb Jordi Balló, els llibres La semilla immortal.Los argumentos universales en el cine, Yo ya he estado aquí. Ficcions de la repetició (traduïts al castellà i a l'italià) i Los riesgos del saber. Amb Núria Bou, ha escrit Cien años de espectáculo. Història del cinema i el Tiempo del héroe. Épica y masculinidad en el cine de Hollywood (traduït a l'italià) i  Películas clave del cine de espías.

Coordinador del grups de recerca CINEMA (Col·lectiu de Recerca Estètica dels Mitjans Audiovisuals), del Departament de Comunicació de la UPF, és, actualment, coinvestigador principal del projecte R+D del Ministeri d'Economia i Competitivitat "El cos eròtic de l'actriu sota els fascismes: Espanya, Itàlia i Alemanya (1939-45)" que es duu a terme del 2014 al 2016.

(04/03/2016)EMAS upv