- -
UPV
 

Activitats culturals audiovisuals

Activitats culturals audiovisuals

Curtmetratge 1510, amb reflexions de l'autor i conferència de l'expert alemany Thomas Morsch sobre el cinema en l'era digital 

Dimecres 10 de febrer a les 18.00 h, a la Sala de Conferències, es projecta el curtmetratge 1510, dirigit i produït per Vicent Almar. amb motiu del V centenari del naixement de Francesc de Borja. La peça audiovisual de 25 minuts de duració, recrea la Gandia de l'època Borgiana, a través de la utilització de ferramentes 3D. En finalitzar Vicent Almar parlarà del procés d'integració de les ferramentes de modelatge, renderizado i animació 3D, i la seua integració amb el material fílmic tradicional.

Es tracta doncs d'una conferència didàctica especialment dirigida als alumnes de Comunicació Audiovisual així com a totes aquelles persones interessades en la utilització de les noves tecnologies en la producció de projectes audiovisuals.

Dijous 11 de febrer s'imparteix al Campus la conferència 'Audiovisual Aesthetics and Technology: Cinema and beyond in the Digital Age'. Serà a les 12.30 h al Saló de Graus i l'assistència serà lliure. Està a càrrec de Thomas Morsch, de la Freie Universität de Berlín, expert en narrativa audiovisual i un millors especialistes alemanys del tema.

La tecnologia digital ha canviat les pel·lícules considerablement; açò és així fins i tot per a les pel·lícules que no estan rodades amb càmera digital. Aquesta és l'opinió del doctor Thomas Morsch, que en la seua xarrada parlarà de l'evolució des del Cinema Postclàssic fins l'estat actual, el postcinema de l'era digital. 'La cultura digital produeix una nova classe d'estètica fílmica i una nova forma d'imatge?¿, es pregunta el ponent; ¿De quina forma es reflecteixen al cinema els ràpids canvis de la revolució digital? Quina és la contribució de la imatge en moviment a la cultura digital?

Aquestes són algunes de les qüestions sobre les que es reflexionarà amb exemples del cinema, vídeos musicals i televisió. El Doctor Thomas Morsch és professor d'Estudis Fílmics a la Freie Universität de Berlin i autor d'un llibre sobre l'experiència estètica en el cinema. Ha editat un volum sobre Gèneres i sèries i coeditat un volum sobre Gèneres precaris (ambdós el 2015). Del 2011 a 2014 ha encapçalat un projecte d'investigació, amb el tema: The Television Series as Aesthetic Form (Les sèries de televisiò com a forma estètica). Actualment està escrivint un llibre sobre l'estètica de l'era postcinema i també treballa a un projecte d'investigació sobre turisme i mitjans.

(10/02/2015)EMAS upv