- -
UPV
 

El Campus de Gandia de la UPV, Epson i TicForYou s'uneixen per a crear aplicacions de realitat augmentada

 El Campus de Gandia de la UPV, Epson i TicForYou s'uneixen per a crear aplicacions de realitat augmentada <br>

És una iniciativa de la Càtedra d'Innovació del Campus de Gandia

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València col·labora amb la multinacional Epson i l'empresa TicforYou per a desenvolupar aplicacions de realitat augmentada (RA) amb tecnologia d'última generació. Es tracta d'un acord a tres bandes en el qual Epson aporta els dispositius, la UPV contribueix amb el talent dels seus alumnes, professors i investigadors i TicforYou s'encarrega de presentar els resultats en els esdeveniments tecnològics que organitza per tota Espanya. 
 
La realitat augmentada (RA) és el terme que s'usa per a definir una visió a través d'un dispositiu tecnològic (unes ulleres intel·ligents, una tableta, un telèfon mòbil…) d'un entorn físic del món real, els elements del qual es combinen amb elements virtuals per a la creació d'una imatge mixta en temps real.
 
En l'acte que ha posat en marxa l'acord han estat presents Francisco Mora, rector de la UPV; Gregorio Ibáñez, director de TicforYou; Roger Artigues, responsable comercial de Epson Ibérica; Pepe Pastor, director del Campus de Gandia i José Marín-Roig, director de la càtedra d'Innovació del Campus de Gandia la UPV, ja que la col·laboració s'emmarca dins de les activitats promogudes per aquesta càtedra. 
 
Campus de Gandia, l'entorn propici
 
Pepe Pastor ha afirmat que “aquest conveni és un pas més que donem per a enfortir la capacitat emprenedora dels alumnes. Les empreses són conscients que els estudiants tenen intuïció i que els grans projectes tecnològics sorgeixen en moltes ocasions en el si de les universitats. El Campus de Gandia de la UPV compta amb un brou de cultiu propici per al desenvolupament d'aplicacions amb últimes tecnologies, amb estudiants, investigadors i professors del Grau en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació, So i Imatge; el Grau en Comunicació Audiovisual i el Màster en Postproducció Digital, que col·laboren amb grups d'investigació centrats en tecnologies multimèdia, com el Immersive and Interactive Media (IIM) Group o el grup EPSG Media” . 
(10/12/2015)EMAS upv