- -
UPV
 

Dos titulats en Telecomunicaciķ del Campus, premiats

Dos titulats en Telecomunicaciķ del Campus, premiats

L'Institut IDEAS ha reconegut el seu TFG

Daniel Marfil i Zuzanna Parcheta, titulats de la UPV en el Campus de Gandia, on van finalitzar el curs passat el Grau en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació, So i Imatge, han estat entre els premiats en la IX edició dels Premis Idees UPV, que any rere any reconeixen a projectes emprenedors. Daniel Marfil i Zuzanna Parcheta han sigut guardonats en el Concurs StartUPV 2k15, dirigit a trajectòries emprenedores sorgides en la UPV. Aquest concurs estableix tres categories: la categoria Pro; la categoria Rookie i la categoria TFG- TFM- PFC; és en aquesta última categoria on Daniel Marfil ha obtingut el segon premi i Zuzanna Parcheta el primer accèssit.

Daniel Marfil ha guanyat el segon premi pel seu Treball Final de Grau titulat 'Disseny d'una aplicació per a televisió connectada, incloent la recepció i visualització sincronitzada de continguts híbrids', dirigit pels investigadors del Campus, Fernando Boronat i Mario Montagud. En el projecte es va dissenyar una aplicació per a TV connectada (smart TV) que inclou la recepció i la reproducció sincronitzada de continguts híbrids (via broadcast i broadband) tant en un mateix televisor com en el televisor i en diversos dispositius relacionats. Açò fa possible, per exemple, veure un partit de futbol per la televisió i obtenir informació d'una altra càmera amb una tablet, explica Daniel.

Zuzanna Parcheta ha obtingut el primer accèssit pel seu Treball Final de Grau, titulat 'Estudi per a la selecció de descriptors de gestos a partir de la biblioteca "Leap Motion"', dirigit pel professor Jordi Bataller. El projecte forma part de la iniciativa ShowLeap, engegada per Zuzanna i altres companys de la UPV. ShowLeap és una aplicació basada en tecnologia de detecció de gestos en 3D, que reconeix els gestos de la llengua de signes i els tradueix a llengua oral a través d'un sintetitzador de veu. ShowLeap ja ha obtingut diversos reconeixements des que es va posar en marxa.

(04/12/2015)EMAS upv