- -
UPV
 

Que no agoten tu vida

Que no agoten tu vida

Micrometratge d'estudiants del Màster en Postproducció Digital 

Rafael Naveiro i Marcos Barrios, estudiants del Màster en Postproducció Digital que imparteix la Universitat Politècnica de València en Gandia són els guanyadors del I concurs de micrometratges contra la violència de gènere del Campus de Gandia, llançat sota el títol 'Relacions sanes, relacions igualitàries'. 

El concurs convidava a reflexionar sobre comportaments, amb l'objectiu de contribuir a la prevenció de  qualsevol situació de violència de gènere, al mateix temps que es generava nou material audiovisual per tal de sensibilitzar contra aquest problema social. Es valoraven enfocaments nous, que abordaren la violència com un fenomen complex que engloba la violència psicològica. 

El vídeo guanyador, amb el títol 'Que no agoten tu vida', està disponible en el Facebook del Campus de Gandia de la UPV des del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, 25 de novembre, en què es van fer públics els guanyadors i ja té prop de 2.000 visualitzacions. A partir d'avui 1 de desembre està disponible també en el Canal You Tube del Campus en aquest enllaç, https://youtu.be/8bedjadfjue que remetrà a centres d'educació preuniversitària. 

La idea

Marcos Barrios (Tenerife) i Rafael Naveiro (Càceres) van decidir fer aquest vídeo utilitzant la tècnica de Stop Motion, en la qual Rafael tenia experiència prèvia, tenint en compte el públic al que volien dirigir-se, persones molt joves, d'entre 13 i 19 anys. Marcos Barrios assenyala que aquest tipus de violència, el que es dóna a través de tecnologia i xarxes socials, no és tan recognoscible. 'Una punyada ho veu tothom, però els pares poden ser al·liens a aquest altre tipus de sofriment, més invisible', afirma l'estudiant. 

(01/12/2015)EMAS upv