- -
UPV
 

Jornada 'Turisme intelˇligent. Gandia: Think Smart'

Jornada 'Turisme intelˇligent. Gandia: Think Smart'<br>

Dijous 26 de novembre a les 10.30, entrada lliure

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València acull la jornada ‘Turisme intel·ligent. Gandia: Think Smart’ (Smart Touristic Destinations) el dijous 26 de novembre a les 10.30 hores en la Sala de Conferències 1. La jornada forma part de l'assignatura ‘Estratègies de Comunicació per a destinacions turístiques’, que s'imparteix en el Grau en Turisme i compta amb el suport de la Càtedra Consum de la UPV i de la Càtedra d'Innovació del Campus de Gandia. L'assistència és lliure. 

Els estudiants de l'assignatura han sigut els responsables de triar als ponents i definir la temàtica de la jornada, sota la supervisió dels seus professors Enric Sigalat i Bernat Roig. Segons expliquen des de l'organització, una Smart City convertida en Smart Touristic Destination és una ciutat que aposta per crear un model de turisme sostenible i que aprofita al màxim els seus recursos amb l'objectiu de millorar tant el nivell de vida de la seua ciutadania com dels turistes. La tecnologia és un factor clau, ja que permet interconnectar serveis públics i privats i a aquests amb els usuaris. Es persegueix així aconseguir l'eficiència, en l'ús de l'energia i d'altres recursos i augmentar la satisfacció de les persones pel servei rebut. D'aquest paradigma sorgeix l’Smart Tourist, un nou usuari, hiperconnectat a la xarxa, que consumeix contingut a qualsevol hora, a través de diferents canals. Segons l'organització de les jornades, el nou turista és cada vegada més exigent i valora molt positivament poder integrar-se digitalment amb la destinació abans, durant i després de la visita. 

Els participants en la jornada exposaran el seu treball en el sector de les destinacions intel·ligents i les Smart Cities. Entre els conferenciants es troben Javier Solsona, director de l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat.tur); Joaquín Taurá, representant de l'empresa Sothis, amb una divisió especialitzada en Smart Cities i Anna Melchor, tècnica de Smart Cities de la Fundació InnDEA, entitat promoguda per l'Ajuntament de València per a incentivar en la ciutat el desenvolupament mitjançant la innovació. Després de les ponències es realitzarà una taula redona en la qual intervindrà també l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant.

(25/11/2015)EMAS upv