- -
UPV
 

El sōl i l'humor, protagonistes de la Setmana de la Cičncia

El sōl i l'humor, protagonistes de la Setmana de la Cičncia<br>

Activitats gratuïtes

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València acull la Setmana de la Ciència del 17 al 20 de novembre. Des del dijous 12 de novembre ja es podrà veure en el Campus l'exposició 'Els sòls i la biodiversitat forestal' en la Sala d'exposicions del CRAI. L'exposició ajuda a comprendre la importància del sòl per a la seguretat alimentària i per què es tracta d'un recurs natural no renovable a escala humana.
 
La inauguració de l'exposició té lloc el 17 de novembre, dimarts, als 12:30 hores i comptarà amb representants de l'Ajuntament de Gandia i de la UPV. 
 
Conferència sobre 'Fracking'
 
El dimecres 18 de novembre a les 12.30 h en la Sala de Conferències 1 Miguel Rodilla, director del Màster en Ecosistemes Marins i Costaners de la UPV, oferirà la conferència 'Fracking: què és i quins problemes comporta'. Rodilla parlarà de les conseqüències de l'aplicació d'aquesta tècnica d'explotació del sòl marí en el Mediterrani. Rodilla ha assessorat a diferents responsables públics sobre els efectes del fracking arran de la intenció de diverses empreses de realitzar aquestes pràctiques en el Golf de València durant els últims anys.
 
'La pell del món: funcions i processos de degradació del sòl' 
 
El dijous 19 de novembre, Jaume Porta, president de la Societat Espanyola de la Ciència del Sòl (SECS) i gran especialista en l'estudi de la degradació del sòl i la seua protecció, aprofundirà sobre el paper i la importància d'aquest recurs. Serà a les 12.30 h en la Sala de Conferències 1. 
 
Humor per a divulgar la ciència 
 
La setmana de la ciència finalitza el divendres 20 de novembre amb l'actuació de The Big Van Theory (TBVT), un grup de científics que expliquen la ciència que ells mateixos realitzen d'una manera molt peculiar: amb humor. 
 
A través del gènere teatral del monòleg, aquests científics pugen a l'escenari al més puro estile “club de la comèdia”, fent un espectacle per a tots els públics 'en el qual s'aprèn ciència al mateix temps que rius', asseguren els components de TBVT. L'actuació serà a les 12:00 h. en l'Aula Magna. 
(12/11/2015)EMAS upv