- -
UPV
 

Projecció del documental 'Los días sin Joyce' (un diario imaginario)

Projecció del documental 'Los días sin Joyce' (un diario imaginario)<br>
Dimarts 10 de novembre a les 17.00 h en la Sala de Graus

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València acull dimarts 10 de novembre la projecció del documental 'Los días sin Joyce' (un diario imaginario). Segons Carlos Ripollés, estudiant de Comunicació Audiovisual que ha promogut l'activitat amb el suport de la subdirecció de cultura, aquesta serà la tercera vegada que es projecta a l'estat espanyol. L'activitat serà a les 17.00 h al Saló de Graus. 

Carlos Ripollés afirma que la idea de portar este documental al Campus prové dels continguts de l'assignatura de comunicació Audiovisual 'No ficció' (documental), on estava estudiant-se el 'Found footage' o 'Metratge trobat'.  Es trata d'una tècnica narrativa utilitzada en  pel·lícules i documentals en què tot o una part essencial de l'obra és (o es presenta com) material descobert. 

En finalitzar la projecció hi haurà un col·loqui sobre la tècnica, els resultats i també els problemes d'autoria que planteja. 

'Los días sin Joyce'

'Los días sin Joyce' (un diario imaginario) és un documental de 2007 rodat a Mèxic i dirigit per Anna Soler Cepriá (Castelló) i Agustín Tapia (Mèxic). Parteix de la història d'amor de Willian Parker i Joyce Hatzell, que van viure durant 45 anys en Michoacán, fins que ella va morir de càncer. 

La parella va arribar a Michoacán el 1930, quan l'American Smelting & Refining Company contracta a William Parker per treballar en les mines de Angangueo, Michoacán. Bill, com el cridaven els seus amics, va arribar acompanyat de la seva parella, una fotògrafa anomenaza Joyce Hatzell. Bill era aficionat al cinema i Joyce prenia fotografies s'ún món que la sorprenia. Un diari escrit per Bill relata els seus últims dies junts: des de la mort de Joyce fins al seu propi suïcidi.

 
(10/11/2015)EMAS upv