- -
UPV
 

Homenatge al músic 'Panxa Verda' en el Campus de Gandia de la UPV

Homenatge al músic 'Panxa Verda' en el Campus de Gandia de la UPV <br>

Dijous 5 de novembre a les 19.00 h en l'Aula magna

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València acull dijous 5 de novembre a les 19.00 h, en l'Aula Magna una conferència- concerte en homenatge al músic gandià ‘Panxa Verda’. En aquesta ocasió es realitzarà la presentació a la comunitat universitària del CD 'El quadern de Salvador' i la biografia 'Salvador García, Panxa Verda, mestre i guitarrista'. La conferència estarà a càrrec de José Seguí Femenía, autor del llibre editat pel CEIC Alfons el Vell i professor de guitarra del Centre Autoritzat de Música 'Districte Marítim del Grau de Gandia' i Javier Pastor Castillo, Dissenyador del CD 'El quadern de Salvador' i professor de la UPV al Campus de Gandia. 

A continuació es realitzarà un concert a càrrec de Rubén Parejo, professor de guitarra del Conservatori Superior de Música de València i Codirector del Festival de Guitarra Mestre Salvador Garcia i de David López, professor de guitarra del Centre Autoritzat de Música 'Districte Marítim del Grau de Gandia i codirector del Festival. 

Una important figura

Salvador Garcia 'Panxa Verda' va ser un destacat músic de Gandia que va desenvolupar una important labor en la comarca de la Safor, com a mestre i com a concertista. Després de la seua mort el 1964 va romandre en el record dels seus alumnes i tots els que van gaudir de les seues genials interpretacions, però la seua figura es va ser esvaint fins a la creació en 2008 del Festival de Guitarra 'Salvador García'. 

Des de llavors ha continuat realitzant-se aquest festival i s'ha aprofundit en la tasca divulgadora de la figura del músic, amb l'elaboració del CD 'El quadern de Salvador' i la biografia d'aquest genial guitarrista, que es presenta a la comunitat universitària el dijous 5 de novembre.

(05/11/2015)EMAS upv