- -
UPV
 

Congrés Cinema / Series

Congrés Cinema / Series <br>

6 i 7 de novembre

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València acull el Congrés Internacional Cinema / Series, el 6 i 7 de novembre, en el qual experts internacionals analitzaran els processos de transvasament que s’estan produint entre les sèries de televisió i el cinema, tant en l’àmbit de la producció com en narrativa o estètica.

‘Sherlock Holmes’, ‘Hannibal’, ‘Fargo’, ‘El Xou de Truman’, ‘Totes les dones’, ‘Gomorra’, ‘Mad Men’, ‘Breaking Bad’, ‘Batman’ o ‘Calígula’ seran algunes de les obres sobre les quals reflexionaran investigadors d’universitats angleses, espanyoles, italianes, canadenques, nord-americanes, alemanyes o turques.

CINEMA / SERIES

Segons explica Héctor J. Pérez, professor de Comunicació Audiovisual del Campus de Gandia i un dels organitzadors del congrés, el cinema és la principal font d’inspiració de sèries de televisió, tant en la dimensió de la seua producció com en les seues dimensions estètiques. ‘Al mateix temps, la maduració de la narrativa de les sèries ha comportat una tendència inversa, ja que cada vegada es reconeix més la influència de productes televisius en les narratives cinematogràfiques i en la indústria del cinema en general’, afirma. En aquest sentit, l’objectiu del congrés és, doncs promoure una anàlisi crítica del tràfic d’idees que es produeix des de les pel·lícules a les sèries i viceversa, a més de propiciar acostaments teòrics que ajuden a comprendre els processos d’influència entre tots dos móns. 

(07/11/2015)EMAS upv