- -
UPV
 

Hi ha coses que millorar en la UPV. Esperem les teues propostes!

Hi ha coses que millorar en la UPV. Esperem les teues propostes!<br>

Reptes en comunicació, educació, big data i innovació. 16.000 euros en premis

La Universitat Politècnica de València ha engegat un concurs d'innovació per a millorar com a institució. Es tracta de l'UPV Open Challenge 2015, una competició oberta a tot tipus de públic –tant intern com a extern a la universitat– que s'articula entorn de quatre grans reptes: educació, big data, comunicació i hub d'innovació.

Com haurien de ser les classes del futur, tenint en compte el context personalitzat, hiperconectat, mòbil, global i accessible al que ens dirigim? Què pot aportar el big data a la recerca? Com hauria de ser la comunicació universitària –més eficient, més eficaç i transparent–? Què podria fer-se per a posicionar a València com a pol internacional d'innovació? Sobre aquests quatre eixos temàtics, els diferents equips hauran de plantejar idees i propostes de millora, que passaran diferents fases fins a arribar a la final.

Tres fases: preselecció, primer elevator pitch i final

Fins al 30 d'octubre estarà obert el termini per a presentar les sol·licituds, que seran avaluades per un comitè de selecció amb personalitats del món de la innovació. Abans de finalitzar aquest terme, el dimecres 21 d'octubre, es durà a terme una jornada gratuïta d'inspiració amb tallers oberts i xarrades d'experts en la qual es resoldran dubtes i s'oferirà consells relacionats amb la competició.

De tots els projectes admesos a concurs, el jurat triarà un màxim de 40 (10 per repte) que passaran a la següent fase, en la qual els equips seran convocats a una jornada de presentació segons la fórmula elevator pitch: cada candidat disposarà de cinc minuts per a donar a conèixer el seu projecte i defensar les bondats de la seua proposta.

Solament els vuit millors equips accediran a l'última etapa de la competició: una doble jornada intensiva –batejada com el nom de Innovatón UPV Open Challenge– en la qual, al costat de l'ajuda d'especialistes, desenvoluparan la seua idea per a fer-la realment factible a l'entorn de la universitat i tornaran a presentar davant el jurat el seu projecte ara ja totalment definit. Al final de les exposicions, el tribunal deliberarà i determinarà quins equips són els guanyadors de cada repte i qui obté el segon premi. Els quatre primers classificats rebran 3.000 euros en metàl·lic i els quatre finalistes obtindran 1.000 euros.

Criteris de selecció

A l'hora d'avaluar les propostes, el jurat de l'UPV Open Challenge 2015 tindrà en compte els beneficis del projecte, el nivell de diferenciació que aporta en relació a altres processos desenvolupats per universitats espanyoles i d'altres països, la novetat i el potencial per a ser portat a la pràctica, entre uns altres.

Més informació en: 

UPV Open Challenge

 

(25/09/2015)EMAS upv