- -
UPV
 

Aprén a crear videojocs

Aprén a crear videojocs

Nou diploma universitari, amb preinscripció oberta

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) formarà a creadors de videojocs el curs 2015 - 2016. Es tracta d'un sector econòmic en expansió, ja que el seu consum és mundial i la seua producció està deslocalitzada. El Diploma d'Extensió Universitària en Disseny Creatiu de Videojocs ha sigut creat per a dos perfils: disseny i programació. Per tant, el Diploma té dos itineraris que l'alumne ha de seleccionar a voluntat sobre la base de les seues inquietuds. Per a cursar estos estudis no és necessària titulació universitària, però sí complir amb els requisits per a accedir a un grau universitari; solament es necessiten fonaments mínims de programació per a este itinerari específic, no per al de disseny.

La preinscripció està oberta. El Diploma s'imparteix des del començament d'octubre fins el 4 de juny. Més informació en http://do-videogames.webs.upv.es/

El Diploma s'impartirà els divendres a la vesprada i dissabtes al matí per a facilitar la seua compatibilitat amb el treball o altres estudis. Els docents són professionals del sector de reconegut prestigi i professors la Universitat Politècnica de València amb una gran experiència en la creació, la recerca i l'ensenyament en el sector dels videojocs. La formació té un caràcter molt pràctic i en finalitzar l'alumnat haurà participat en el desenvolupament d'un joc complet i funcional per a qualsevol tipus de plataforma: consola, escriptori, web o dispositius mòbils.

Disseny integral del videojoc

El Diploma d'Extensió Universitària en Desenvolupament Creatiu de Videojocs permetrà una comprensió integral del procés de creació d'un videojoc, des del model de negoci que ho sustenta, fins als principis bàsics del seu disseny i programació, així com els processos de gamificació. En l'Itinerari de Programació s'aprofundirà en tecnologies per a la creació de videojocs com Unity3D o HTML5, en els processos de captura de moviment des del punt de vista de la programació, el control d'experiències multisensorials, l'ús del so i la música i la immersió en escenaris 3D.

En l'Itinerari d'Art s'abordaran qüestions com la captura de moviment per a l'animació de personatges; l'Art 3D per a modelatge i animació; el disseny de personatges; el disseny i animació en 2D; la utilització de Photoshop en videojocs o el disseny de so i música.

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València desenvolupa des de fa anys diverses iniciatives relacionades amb els videojocs, tant des del punt de vista de la recerca a través del grup EPSG Media, com de l'organització d'activitats per i per als seus estudiants, com la creació de l'espai Arsgames (http://gandia.playlab.arsgames.net/ ) o la marató de creació de videojocs Gandia Game Jam.

(30/07/2015)EMAS upv