- -
UPV
 

Projecte per a la gestió de rius a Grčcia

Projecte per a la gestió de rius a  Grčcia

Participa professorat del Grau en Ciències Ambientals

 Professorat del Grau en Ciències Ambientals del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València ha participat en el projecte europeu ECOFLOW, executat des d'abril de 2014 a juny de 2015 l’objectiu del qual ha sigut desenvolupar la informació ecològica necessària per a aplicar un procediment sistemàtic i estandarditzat per a avaluar els cabals ecològics en rius de Grècia. El projecte està coordinat per Institute of Marine Biological Resources and Inland Waters, pertanyent al Hellenic Centre for Marine Research (HCMR) de Grècia, i la UPV participa com a consultor tècnic.

Francisco Martínez Capel, investigador del Campus de Gandia de la UPV, pertanyent a l'institut de recerca IGIC és docent de l'assignatura River Rehabilitation And Restoration en el Grau en Ciències Ambientals. Dins del projecte ECOFLOW, ha impartit per als científics participants, així com a estudiants de la Universitat d'Atenes, un seminari sobre els estudis de simulació de l'hàbitat per a peixos de riu i els cabals ecològics, adaptat a les necessitats gregues.

Segons explica l'investigador del Campus de Gandia, els rius grecs es troben en una situació similar a l'espanyola, amb un augment creixent de la demanda d'aigua dolça per al reg, utilització industrial i domèstica, i amb nombroses peticions per a noves plantes de generació hidroelèctrica. ‘I açò pot donar lloc a una alteració hidrològica i ecològica dels rius, que condueix a una degradació dels ecosistemes aquàtics i els serveis múltiples que aquests aporten a la societat, com a regulació de les inundacions, cabals d'aigua neta, matèria orgànica que arriba al mar i alimenta als peixos costaners, turisme…’, explica Francisco Martínez Capel.

(21/07/2015)EMAS upv