- -
UPV
 

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València compleix 20 anys

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València compleix 20 anys

El Campus realitzarà diverses activitats relacionades amb el seu aniversari durant el curs

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València celebra la seua 20 aniversari el curs 2014- 2015: el 25 d'octubre de 1994 s'inaugurava l'Aulari, el primer dels edificis que integren aquest Campus. La iniciativa de creació d'un centre universitari a Gandia es va originar en 1992, quan l'Ajuntament de Gandia i la Universitat Politècnica de València van estudiar la seua implantació. Les classes van començar a l'octubre de 1993, en uns locals del Col·legi de les Escolàpies de Gandia, que va llogar l'Ajuntament i va cedir a la Universitat Politècnica per a ús universitari. D'aquesta forma, dos-cents vint-i-un anys després del tancament de la seua primera universitat, en 1993, la Generalitat Valenciana, la Universitat Politècnica de València, l'Ajuntament de Gandia i l'associació Pro-Universitat feien realitat el projecte de retornar a Gandia la seua categoria de ciutat plenament universitària i projectada per al segle XXI. 

En 1994 l'Escola Politècnica Superior de Gandia es va traslladar al Grau de Gandia; naixia així el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, al que, des de llavors, s'ha anat dotant de nous edificis, serveis i equipaments. En 2009 s'inaugurava l'últim gran edifici fins al moment, el Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Recerca, el CRAI, un espai emblemàtic de 8000 m2, concebut per a convertir-se en centre de dinamització cultural i referent de les noves metodologies d'aprenentatge i recerca

Pepe Pastor, director del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, destaca l'aportació del Campus al seu entorn durant aquests 20 anys: ‘Hem format a més de 10.000 estudiants; més de 4.300 alumnes i alumnes d'altres països han conegut Gandia i la seua comarca gràcies a beques internacionals; més de 130 empreses han col·laborat amb nosaltres dins del programa de pràctiques en empresa i la recerca desenvolupada en el Campus ha ajudat a millorar empreses i fer-les més competitives’. 

Celebració del 20 aniversari

Durant el curs 2014 – 2015 s'estan realitzant activitats per a celebrar el 20 aniversari del Campus. La primera d'elles va ser l'obertura oficial del curs acadèmic de totes les universitats públiques valencianes en el Campus de Gandia, que va tenir lloc al setembre. El 2 de novembre el Campus col·labora amb la Mitja Marató Ciutat de Gandia, que enguany també compleix 20 anys i durant aquest esdeveniment esportiu es va fer lliurament del Trofeu XX Aniversari Campus de Gandia UPV - Prova 10k, a membres de la Universitat Politècnica de València que corregueren la prova de 10 quilòmetres. 

La Setmana de la Ciència, que es va realitzar a principis de novembre, també va comptar amb algunes activitats especials, com una exposició sobre els 20 anys d'activitat investigadora en el Campus. Ja en el segon quadrimestre del curs tindrà lloc una exposició fotogràfica sobre els primers anys del centre universitari; el programa de televisió Telegrafies, realitzat per estudiants, comptarà amb una secció dedicada a explicar quin ha sigut la trajectòria de titulats i titulades del Campus i també s'està preparant un documental sobre els 20 anys de vida del centre universitari.

(10/04/2014)EMAS upv