- -
UPV
 

Espanyol per a futurs estudiants

Espanyol per a futurs estudiants

167 estudiants universitaris han participat en el Curs intensiu de llengua espanyola

Erik, Alice, Marco... són alguns dels 167 estudiants que han participat en el Curs intensiu de llengua espanyola que, del 28 d'agost al 6 de setembre, s'ha estat impartint al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV).

En edicions anteriors, “el curs durava dues setmanes, però en totes les escoles i facultats de la UPV es realitzen jornades de benvinguda el dijous o divendres previ a l'inici del semestre. Per això, hem decidit concentrar en deu dies les classes”, ha explicat Michaela Muszynski, directora de l'Oficina Internacional del Campus de Gandia.

Espanyol per a futurs estudiants

L'alumnat d'enguany procedeix d'Alemanya, Àustria, Bèlgica, el Canadà, Dinamarca, Eslovàquia, Finlàndia, França, Hongria, Irlanda, Itàlia, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Suècia, Suïssa, Taiwan i Turquia. Uns continuaran els seus estudis universitaris en Vera. Uns altres han optat per cursar un semestre o el curs complet al Campus de Gandia. 

“La gran majoria anirà al Campus de Vera de la UPV, però justament això és el bonic. Que, a més de València, també coneguen Gandia. Perquè, sense aquest curs intensiu, segurament mai haurien vingut ací”, ha assegurat Muszynski.

Curs intensiu: classes teòriques i tallers d'activitats

Les classes del Curs intensiu de llengua espanyola comencen de bon matí. “Uns grups, a les 08.30 i acaben a les 14.00 hores. Uns altres comencen a les 09.00 i acaben a les 14.30 hores”. Però els uns i els altres han comptat amb cinc hores diàries de classe per a iniciar-se, millorar o perfeccionar el seu espanyol.

L'alumnat del curs es divideix en grups, depenent del nivell. En aquesta ocasió, s'ha disposat de 2 grups de principiants A1, 3 grups A2, 3 grups de B1 i 2 grups de B2. Segons la directora de l'Oficina Internacional del Campus de Gandia, “com molts volen estudiar en castellà, la gran majoria arriben amb un nivell intermedi. Fins i tot hem comptat amb un grup d'estudiants amb un nivell avançat. També amb un grup, encara que menys nombrós, de principiants”. I és que, “la UPV ofereix assignatures en anglés a les quals assistiran aquests últims estudiants”. 

A banda de les classes presencials del matí, el programa del curs “s'estén a les vesprades amb diverses activitats que es realitzen fora de l'aula: classes de ball, vòlei platja, excursions, cursos de paella… i molt més”. 

22 anys impartint cursos intensius de llengua espanyola

Els cursos intensius de llengua espanyola s'imparteixen al Campus de Gandia de la UPV des de fa 22 anys. I, com ha subratllat la directora de l'Oficina Internacional, Michaela Muszynski, és “una activitat absolutament necessària perquè molts dels xics i les xiques estudiaran ací en castellà”. A més, segons el professorat del curs, “l'estudiantat està altament motivat. Per això és molt gratificant fer-los classe”.

(06/09/2023)EMAS upv