- -
UPV
 

Universitat 5 estreles

Universitat 5 estreles

La UPV és la primera universitat pública espanyola que obté el segell d'excel·lent de QS Stars

a Universitat Politècnica de València (UPV) és una universitat 5 estreles. Així ho ha certificat QS Stars, el sistema de qualificació universitària oficial de Quacquarelli Symonds (QS), l'empresa britànica responsable d'un dels tres rànquings d'educació superior més prestigiosos del món. D'aquesta manera, la UPV es converteix en la primera universitat pública espanyola a obtenir aquesta certificació.

Després d'una rigorosa avaluació duta a terme al llarg de tot el 2021, QS Stars ha valorat amb 5 estreles la UPV en totes les categories analitzades: ensenyament, ocupabilitat, internacionalització, recerca, comoditat de les seues instal·lacions, impacte mediambiental, matèria seleccionada (en aquest cas, Enginyeria Civil i Estructural). La certificació, amb una validesa de tres anys, serà efectiva, almenys, fins a l'1 de juliol del 2025.

La màxima puntuació possible en ocupabilitat i en 24 dels 36 indicadors analitzats

Cap altra universitat pública espanyola s'ha sotmès a l'exhaustiu examen de certificació del QS Stars. I la desena d'institucions privades que ho han fet han obtingut una qualificació per davall de la UPV.

De fet, en la seua valoració, QS ha atorgat la puntuació màxima a la UPV en ocupabilitat (150 punts sobre 150 possibles), i en un total de 24 dels 36 indicadors analitzats. Entre aquests, poden destacar-se, per exemple: satisfacció amb l'ensenyament, reputació acadèmica, taxa d'ocupació de graduades i graduats, col·laboracions internacionals, estudiants d'intercanvi, publicacions per facultat, citacions per publicación, instal·lacions esportives, campus, serveis mèdics, acreditacions, pla d'actuació climàtica, energia renovable i xarxes de sostenibilitat ambiental.

Avalada per tots els rànquings internacionals de primer nivell

No sols QS reconeix la qualitat de la UPV. També ARWU (popularment conegut com el rànquing de Xangai) i THE avalen l'excel·lència de la institució valenciana i la situen en l'elit universitària mundial.

No en va, l’ARWU, considerat el rànquing d'universitats més prestigiós en l’àmbit internacional, destaca la UPV com la millor politècnica d'Espanya i la inclou, per 17è any consecutiu, en la seua classificació global de les universitats més importants del món.

D’altra banda, la consultora Times Higher Education (THE) reconeix en l’edició més recent la UPV com una de les 300 universitats amb major impacte social i econòmic del món, i la inclou en la llista 100 en qualitat educativa, innovació i infraestructures, i producció i consum responsables.

En definitiva, independentment de la metodologia emprada per cada rànquing, de l'empresa responsable de dur-ho a terme o de l'enfocament que aplicació, els resultats obtinguts per la Universitat Politècnica de València són sempre molt similars i posen de manifest la qualitat de la institució valenciana, reconeguda sense discussió per tots els rànquings internacionals de primer nivell.

(29/07/2022)EMAS upv