- -
UPV
 

Concert solidari

Concert solidari

La Càtedra d'Innovació organitza un concert a benefici de la investigació de la sida infantil

La Càtedra d'Innovació del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha organitzat un concert solidari que tindrà lloc el dimecres, 27 de juliol, a les 19.00 hores, en les instal·lacions del centre universitari. 

Tot el recaptat en aquest concert, tal com ha declarat la direcció de la Càtedra, anirà destinat a la campanya “Que complisquen molts més”. Es tracta d'una campanya del Laboratori d'Epidemiologia molecular del VIH (Laboratori EpimolVIH), pertanyent a l'Institut Ramón y Cajal d'Investigació Sanitària (IRYCIS). De referència en cooperació internacional, el Laboratori EpimolVIH treballa per la investigació de l'epidèmia de VIH infantil i per ajudar a impulsar la introducció de tècniques moleculars més eficaces en països amb recursos limitats. 

Concert amb participació internacional al Campus de Gandia

Per a aquest concert es compta amb la participació de Yulia Safanova, mezzosoprano ucraïnesa; Maurici Ortiz, tenor colombià i el músic congolés Doudou Nganga. Així mateix, el programa inclou la interpretació de la pianista Daniela Ocampo. 

Yulia Safanova es va formar musicalment en l'Acadèmia Nacional de Música Tchaikovsky en Kyiv i en el Conservatori de València. Per la seua part, Maurici Ortiz, amb més de 20 anys sobre l'escenari, combina la música andina colombiana amb la lírica i popular. Doudou Nganga dirigeix nombrosos projectes musicals amb el mateix nexe: difondre i donar a conéixer les músiques tradicionals d'Àfrica, en general i del Congo, en particular. Finalment, Daniela Ocampo va cursar els seus estudis superiors de piano en la Universitat d’Antioquia (Colòmbia), i ara compagina la interpretació amb classes dirigides als més joves, als qui tracta de transmetre la seua passió per la música. 

Entrada solidària a benefici de “Que complisquen molts més”

L'entrada solidària té un valor de 10 euros, i tot el recaptat anirà destinat a la campanya "Que Complisquen Molts Més". Per a la doctora África Holguín, responsable d'aquesta iniciativa i del Laboratori EpimolVIH, “aquesta és una magnífica oportunitat per a recaptar fons, perquè les anàlisis tradicionals del VIH són complexes i difícils de fer en països sense recursos, i perquè sovint els nadons són prematurs o estan tan desnodrits que no se'ls pot extraure suficient sang. No obstant això, hi ha unes noves tècniques de diagnòstic molecular com les que utilitzem, en les quals només es necessiten dues gotes de sang seca recollides sobre un paper especial”.

Les entrades poden adquirir-se en la plataforma Enterticket.

Concert solidari, dimecres, 27 de juliol, a les 19.00 hores, a l'Aula Magna del Campus de Gandia. 

(25/07/2022)



EMAS upv