- -
UPV
 

Píndola tecnològica: sensors i xarxes de sensors. Aplicació de dispositius IdC al sector sociosanitari

Píndola tecnològica: sensors i xarxes de sensors. Aplicació de dispositius IdC al sector sociosanitari

26 de novembre de 2020, des de les 13.00 h. fins a les 14.30 h.

Connexió per Zoom

El programa de cooperació "Safor Salut" presenta la seua tercera Píndola Tecnològica amb una sessió telemàtica dedicada a l'aplicació de dispositius IdC (Internet de les coses) al sector sociosanitari, que tindrà lloc el dijous 26 de novembre, des de les 13.00 hores fins a les 14.30 hores, a través de la plataforma en línia Zoom.

La utilització de sensors autònoms i sense fils en les diferents facetes del sector sociosanitari permetrà monitorar un conjunt de variables, obtenir-ne lectures en temps real i programar alertes en funció dels valors aconseguits.

En l'actualitat, existeix un gran nombre de dispositius IdC en el mercat, així com la possibilitat de desenvolupament a mida de nous dispositius que permeten una millora de la qualitat assistencial i de la gestió hospitalària, ja que es disposa de les capacitats científiques i tecnològiques necessàries per a resoldre gairebé qualsevol repte i integrar solucions disruptives. Només falta identificar un cas d'ús d'interès.

Durant la jornada s'abordaran els conceptes bàsics de la IdC aplicats al sector sociosanitari, posant el focus en la capacitat de desenvolupament de sensors de baix cost sense fils i la seua connectivitat a sistemes de control, el seguiment en temps real dels valors i la integració dels resultats en la presa de decisions. També s'analitzarà el procés de desenvolupament d'aquests sensors i els límits tecnològics que es troben a través d'exemples ja aplicats amb èxit en el sector.

Tot això amb l'objectiu final d'aportar informació per a incentivar la proposta de projectes d'investigació i innovació col·laboratius entre el Departament de Salut de Gandia i l'Hospital La Pedrera de Dénia a través de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) i empreses de la Safor, que permeten el desenvolupament de solucions innovadores basades en aquesta tecnologia.

La jornada està dirigida al personal investigador del Campus de Gandia (UPV), al personal sanitari del Departament de Salut de Gandia i de l'Hospital La Pedrera de Dénia amb inquietuds per a proposar millores en l'atenció de pacients i la salut global de la població sobre la base d'aquesta tecnologia, i a les empreses de la Safor amb capacitats per a ajudar a resoldre els reptes que es presenten.

Inscripció

Més informació:

Pilar Sánchez
Neus Montoro

(18/11/2020)EMAS upv