- -
UPV
 

Novembre Jazz en el Campus de Gandia

Novembre Jazz en el Campus de Gandia

Dijous 21 i divendres 22, a les 20.00h en l'Aula Magna del Campus de Gandia UPV 

Novembre, l'històric festival de jazz de la Universitat Politècnica de València (UPV), celebra la seua vint-i-sisena edició, amb concerts als tres Campus de la UPV; enguany el festival presenta diferents contrastos: joventut davant d'experiència, jazz clàssic davant de jazz d'experimentació, jazz d'arrels valencianes o fins i tot mediterrànies davant de jazz internacional.
 
Al Campus de Gandia de la UPV tindrem dos concerts, el dijous 21 i el divendres 22 de novembre, a les 20.00h a l'Aula Magna. L'entrada és lliure i gratuïta.
 
El dia 21 actuaran Ales Cesarini & Payoh Soul Rebel. Ales Cesarini és un dels contrabaxistes més actius i sol·licitats de la nostra escena. La seua música més personal compta amb un còmplice inclassificable, el cantant Payoh Soul Rebel, amb qui s'endinsa en un ric món d'hibridacions, des del reggae a l'electrònica.
 
El projecte de Ales Cesarini és una amalgama d'estils provinent de la unió de les inquietuds musicals dels seus membres. El gust per la música impressionista de Baptiste Bailey al piano, la fusió de World Music i ritmes mozarabes de David Gadea a la percussió, el Jazz minimalista i el Roots Rock Reggae en el bass line de Ales Cesarini i la mescla entre Soul, Dancehall i Funk en la veu i les lletres de Payoh Soul Rebel, donen forma al personal so d'aquest quartet abrigallat pel mestratge i la paciència de Javier Vercher en el saxo i als comandaments de l'enregistrament en el seu evocador estudi de PannonicaVintage.
 
El dia 22 podrem gaudir de Carlos Gonzálbez Trio, que en 2019 celebra el seu 40 aniversari.
 
Gonzálbez és el pioner i referència indiscutible de tot el moviment jazzístic generat a la Comunitat Valenciana en els últims 30 anys. Carlos presenta en aquesta ocasió el seu nou trio, recolzant-se en l'experiència i qualitat inapel·lable del contrabaxista barceloní Mario Rossy i en la joventut i versatilitat del bateria gandiense Guillermo Soler.
 
Gonzálbez és un cas peculiar en l'actual panorama jazzístic. Aliè a les ànsies de novetat, de mescles impossibles i de modes passatgeres, ha sigut sempre fidel a una manera de fer música en la qual ha anat bolcant tota la seua experiència i mestratge fins a obtenir un producte destil·lat de caràcter essencial: res sobra i gens mancada. Tot està en el seu lloc.
(21/11/2019)EMAS upv