- -
UPV
 

'Cinema en Valenciā' a Gandia

'Cinema en Valenciā' a Gandia

Les pel·lícules es projectaran al Teatre Serrano (sala B), a les 20 hores

El Servei de Promoció i Normalització Lingüística del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, en col·laboració amb la Universitat de València-Centre de Gandia i l’Agència AVIVA de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Gandia, organitzen una nova edició de Cinema en Valencià a Gandia. Es tracta d’un projecte encetat a Gandia l’any 2006, ara fa 13 anys. 

Les pel·lícules es projectaran al Teatre Serrano (sala B), a les 20 hores, amb la següent programació:

Dijous 14 de novembre: “La societat literària i el pastís de pela de patata”, de Mike Newell. 

Dijous 28 de novembre: “Dia de pluja a Nova York”, de Woody Allen. 

Dijous 12 de desembre: “Dilili a París”, de Michel Ocelot.  Sessió matinal per a escoles. 

El preu de l’entrada és 2 €, gratuïta amb el carnet universitari i de Biblioteques. 

L’objectiu és promoure i normalitzar l’ús social del valencià a través del cinema, reivindicar més films doblats o subtitulats en la nostra llengua, així com fer visible la problemàtica del sector audiovisual valencià. 

Segons destaca la tècnica de normalització lingüística de la UPV a Gandia, Josepa Costa 'la normalització lingüística va més enllà de l’aprenentatge i normativització de la nostra llengua. Una llengua esdevé normal quan la pots usar en qualsevol àmbit i la pots consumir, fer-ne un consum habitual: música, cinema, literatura, teatre...  El cinema no només és cultura i entreteniment. També és l’espurna que obre ments i fa millor la societat. Per això és tan important que aquest garantisca drets i igualtat lingüística'.

(14/11/2019)EMAS upv