- -
UPV
 

Talent del Campus de Gandia UPV en exposició

Talent del Campus de Gandia UPV en exposició

Vine a veure'l, el dimarts 23 de juliol 

Posar en valor el talent generat al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. Aquest és un dels objectius de l'organització del Dia de Presentació de Projectes Finals de Grau i de Màster de la convocatòria de juliol. La jornada té lloc el dimarts 23 de juliol al matí, excepte tres projectes que per motius d'agenda es presenten el dimecres 24 de juliol. L'assistència és lliure. 
 
Els treballs aborden temes com l'aplicació de la ciència i la tecnologia a la conservació del medi ambient i de la salut i a la millora de l'agricultura i de l'oci; la cooperació al desenvolupament a través del turisme o d'estratègies ambientals; el passat , present i futur del cinema i la televisió, enfocaments turístics innovadors… 
 
Segons Víctor Sánchez, cap d'estudis del Campus de Gandia de la UPV i coordinador de la jornada, l'elaboració i presentació pública dels projectes és molt positiva per a l'alumnat, ja que els ensenya a concebre, planificar i executar un treball d'envergadura i també a defensar-lo i donar-lo a conèixer.
‘En alguns casos aquests projectes continuen el seu desenvolupament i donen lloc a tesis doctorals i també a la contractació d'estudiants en les empreses que han sol·licitat l'estudi’, apunta Sánchez. 
 
Cada estudiant té 45 minuts per a presentar el seu treball davant un tribunal integrat per professorat del Campus i del públic assistent, ja que les intervencions són en audiència pública, excepte un cas on hi acord de confidencialitat; un altre dels treballs es defensarà per videoconferència. 
 
Entre els 52 treballs que es presenten, trobem títols tan suggeridors com aquests: ‘Estudi de la reutilització de bateries de vehicles elèctrics en sistemes d'emmagatzematge estacionari per a millorar la penetració d'energia renovable a Espanya’, ‘Proposta de projecte d'un hort ecològic en el Sàhara Occidental’, ‘Sistema multimodal per a l'avaluació del risc de càncer de mama des de l'enfocament de la mineria de dades’, ‘Desenvolupament d'una aplicació basada en sistemes iOS amb Xcode i Swift per a esportistes d'escalada’, ‘Anàlisi de les potencialitats de turisme amb mascotes’, ‘Influència del turisme de voluntariat a la Comunitat Valenciana sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Anàlisi del cas de la Fundació TAI’, ‘Anàlisi de l'impacte acústic de vies de transport a Montcada i Reixac i proposta de mesures mitigadores’ ‘La dona en el motociclisme: anàlisi de l'estratègia social mèdia d'Ana Carrasco’… 
 
Cada projecte ha estat dirigit per un o diversos professors o professores que vetlen pel rigor acadèmic i científic dels treballs, encara que la qualitat final dependrà del treball de cada estudiant. 
 
La seua temàtica sorgeix dels interessos de l'alumnat, d'empreses o administracions que contacten amb la universitat per a solucionar o de problemes o de línies d'investigació que s'estan realitzant al campus
 
(23/07/2019)EMAS upv