- -
UPV
 

Conferències, classes i visites guiades tot el curs

Conferències, classes i visites guiades tot el curs

Universitat sènior. Cost anual de 90 euros. 

Visites culturals a Dènia, al Parc natural de la marjal Pego - Oliva, al Monestir de Sant Jeroni de Cotalba, a la Gandia de Borja, al patrimoni cultural de Potries... conferències sobre la pintura valenciana des del Gòtic al Renaixement, sobre Ausiàs March, sobre la ciència ciutadana, sobre la flora de la Safor, sobre les dones en la història de l'art… impartides per experts com Joan Aliaga, Pilar Donat, Ferran Garcia-Oliver, Irene Ballester o Santiago Laparra formen part de les activitats de la proposta Sénior que la Universitat Politècnica de València organitza a la Safor.

El programa està dirigit a persones de més de 55 anys i es desenvolupa els dimarts i dijous, de 17.00h a 19.00h, de setembre de 2019 a maig de 2020. La matrícula té un cost anual de 90 euros; la inscripció pot fer-se per internet en l'enllaç a aquesta notícia o de forma presencial en la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Avinguda República Argentina núm. 28, de Gandia els dimarts i dijous de 9.00 a 13.00h, durant el mes de juliol.

Per a Jesús Alba, director del Campus de Gandia de la UPV, es tracta d'una aposta de la Politècnica i del Campus de Gandia per acostar la cultura i el coneixement a l'entorn a través d'activitats culturals dinàmiques i de qualitat. ‘El programa està pensat per a persones majors de 55 anys amb ment jove, amb ganes de continuar aprenent i divertint-se, al mateix temps que coneixen gent amb inquietuds culturals i intel·lectuals similars’.

La Universitat Sènior proposa activitats de dos tipus, d'una banda: una docent a l'aula, a càrrec de professorat de primer nivell, en les quals es parlarà de la ràdio i la televisió en internet; de l'òpera en la música de cinema; de la costa mediterrània en els escenaris de canvi climàtic; de la contaminació marina i d'aplicacions interactives i immersives de realitat virtual i augmentada… i un programa amb nombroses activitats fora de l'aula, els dijous.

Aquests dies es realitzaran les visites guiades culturals i científiques i s'assistirà a xarrades amb personal científic de primer àmbit, com Santiago Laparra, un dels majors especialistes del món en la família Borja (Borgia); Joan Aliaga, expert en Art i membre de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles; Irene Ballester, membre del Consell Valencià de Cultura…

Telmo Gadea, músic i professor, és un dels docents que repeteix enguany en les classes de la Universitat Sènior, a petició de l'alumnat. Gadea afirma gaudir amb les classes: ‘és un alumnat amb moltes inquietuds i que exigeixen preparació del professorat; com a professor també aprens d'ells i tot això fa que les classes siguen divertides i interessants per a tots’.

(10/06/2019)EMAS upv