- -
UPV
 

Gala de la Prova Cangur de Matemātiques

Gala de la Prova Cangur de Matemātiques

Dijous 30 de maig, 18.00h 

El dijous 30 de maig a les 18.00 hores té lloc la Gala de lliurament de premis de la Prova Cangur de Matemàtiques 2019, en la qual col·laboren quatre universitats valencianes: la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d'Alacant . La Gala se celebra a l'Aula Magna del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. 

En aquesta edició de la Prova Cangur han participat 11.243 estudiants preuniversitaris de la Comunitat Valenciana, de primer de l'ESO a segon de Batxiller. 

Objectiu: estimular l'aprenentatge de les matemàtiques

La Prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana, és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. L'encarregada d'organitzar aquesta prova a la Comunitat Valenciana és la Societat d'Educació Matemàtica Al-Khwarizmi.

La Prova Cangur es va realitzar el passat 21 de març; consta de 30 problemes de resposta tancada amb tres nivells de dificultat i cinc opcions de resposta per a cada problema. La prova té una duració de 75 minuts i va dirigida a l'alumnat d'ESO i Batxillerat.

Segons Almanzor Sapena, professor de matemàtiques del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València i coordinador de la prova en aquesta seu, es tracta d'un concurs individual l'objectiu real del qual és que l'alumnat dedique una estona a divertir-se resolent els problemes plantejats al formulari.

'La resolució d'aquests problemes es basa més en el raonament i l'enginy que en coneixements matemàtics', explica Almanzor. 

(30/05/2019)EMAS upv