- -
UPV
 

Netegem i analitzem els residus de la Marjal de Gandia

Netegem i analitzem els residus de la Marjal de Gandia

Dissabte 11 de maig, participació lliure, prèvia inscripció

Arreplegar, identificar i quantificar els residus presents en diferents zones de la marjal de la Safor són alguns dels objectius del projecte Libera, promogut per SEO /Birdlife en aliança amb Ecoembes i que al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de valència està liderat pel Grau en Ciencies Ambientals. 

Les persones i famílies que es vulguen apuntar a aquesta eixida de neteja de la marjal, ho han de fer per correu electrònic dirigit a la professora Silvia Falco: sfalcog@hma.upv.es. L’activitat comença a les 9.00 del matí en el Campus de Gandia; allí s’explicaran els objectius de l’acció i es repartirà material per fer la neteja. Posteriorment s’eixirà a la marjal. 

Les persones participants seran guiades per professorat i estudiants del Campus de Gandia UPV, que els introduiran en el coneixement de l'espai natural i de la problemàtica ambiental associada. Es descriurà la fauna i flora presents en la zona; es posarà l'accent en les espècies de flora i fauna exòtiques que estiguen catalogades com a invasores.

Els residus es traslladaran a la universitat on es classificaran i quantificaran en laboratori per a finalment traslladar-los a l'Ecoparc de Gandia. A més es prendran mostres d'aigües per a quantificar i identificar els microplàstics presents (majors de 0.5 cm). Aquestes mostres seran analitzades en el laboratori de la universitat. 

(11/05/2019)EMAS upv