- -
UPV
 

Presentació del ciberjardí de la Safor al Campus de Gandia de la UPV

Presentació del ciberjardí de la Safor al Campus de Gandia de la UPV

Dimarts 9 d'abril a les 10.30h en l'Aula Magna

Més de 200 alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius participen en la presentació del ciberjardí de la Safor, al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, aquest dimarts 9 d'abril a les 10.30h.

El ciberjardí està format amb les ciberflors que els mateixos estudiants han creat i que podrà veure's al Campus de Gandia; després serà exposat en diferents centres preuniversitaris. El director de la Càtedra d'Innovació del Campus de Gandia, José Marín-Roig, explica que el Ciberjardí és un projecte educatiu impulsat per la Càtedra d'Innovació per a fomentar les vocacions tecnològiques en els joves de col·legis, ESO, batxiller, cicles formatius, acadèmies d'art i tecnologia.

Una ciberflor, explica, 'és una flor interactiva que interacciona amb els éssers humans i amb el medi ambient. Pot il·luminar-se quan ens acostem, moure's quan detecta el so o plegar els seus pètals quan detecta pluja'. La iniciativa va arrancar el mes de juliol passat, amb cursos de formació dirigits a professorat de tecnologia dels centres que van voler participar.Durant el curs 18-19, cada centre ha treballat amb els seus alumnat en el desenvolupament de les seus ciberflors.

Amb l'arribada de la primavera, el ciberjardí de la Safor 'començarà a florir', segons José Marín-Roig, integrant les aportacions de cada centre en una estructura que, inicialment, s'exposarà al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València.

El projecte ha comptat amb la col·laboració d'Iris Escrivà, artista digital i titulada en Belles arts per la UPV i ha estat coordinat per Asunción Pérez, professora del Grau en Tecnologies Interactives de la UPV, que s'imparteix al Campus de Gandia.

(09/04/2019)EMAS upv