- -
UPV
 

Activitats gratuītes del Festival d'animaciķ Cortoons

Activitats gratuītes del Festival d'animaciķ Cortoons

El festival s'inaugura el 4 de abril. El divendres 5 d'abril el campus acull diverses activitats en l'Aula Magna

CORTOONS, Festival internacional dedicat a curtmetratges d'animació, arriba a la seua quinzena edició, quarta a la ciutat de Gandia i torna a portar activitats gratuïtes al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. El Festival se celebra del 4 al 7 d'abril en diferents espais de la ciutat. 
 
Cortoons Gandia està organitzat per Cortoons Festival, l'Ajuntament de Gandia i la Generalitat Valenciana, a través del Institut Valencià de Cultura (Culturarts), amb la participació de la Universitat Politècnica de València (UPV) Campus de Gandia. 

Màster Class de professionals de reputació internacional, projeccions, concursos, debats i aprenentatge formen part del programa, disponible en http://www.cortoons.es/ 
 
 
El Campus de Gandia de la UPV acollirà diverses activitats, gratuïtes, el divendres 5 d'abril, a l'Aula Magna. 
 
A les 10.00h es presentarà el Festival i a continuació es donarà a conèixer l'Associació MIA, una nova associació oberta i multidisciplinària dirigida a les dones de la indústria de l'animació, basada en la participació i en la necessària visibilitat de les dones professionals en la societat. MIA ha sigut concebuda com a punt de trobada entre professionals, associacions, mitjans de comunicació, empreses i altres agents socials i organismes públics.
 
A les 10.45h, el director i supervisor d'Animació Miguel A. Fuertes ofereix una Màster Class a l'Aula Magna. Fuertes va començar a treballar professionalment als 20 anys en 2D, en sèries de televisió com “Els Picapedra” per a Hanna-Barbera. Ha participat en nombroses produccions cinematogràfiques, com a E.T, Avatar, Iron Man 3, Hulk, Man in Black, Star Wars Episode I, o Futbolí, algunes guanyadores de l'Óscar de l'Acadèmia de Hollywood i altres nominades, com “Ghosthunters On Icy Trails”, a un premi IFTA pel seu treball com a director d'animació.
 
Ha col·laborat amb directors com Steven Spielberg, George Lucas, Ang Lee, George Miller, Phil Tippett, Juan Campanella i James Cameron entre altres.
 
Actualment viu en l'arxipèlag canari donant xarrades, classes, formant, inspirant i ajudant directors com Carlos Baena amb el seu curt “La Noria” o generant teasers, trailers idees i animacions per a produccions estrangeres. També està preparant projectes propis, incloent-hi una novel·la sobre una de les seues idees originals i, quan té temps, practica música amb l’arpa elèctrica.
 
Finalitzada la Màster Class, a les 12.30h, a l'Aula Magna, es projectarà la pel·lícula d'animació El Futbolín, de Juan José Campanella. 
(05/04/2019)EMAS upv