- -
UPV
 

Dones joves, dones majors: descobrim el món digital

Dones joves, dones majors: descobrim el món digital

Projecte de la Comissió d'Igualtat del Campus

La Comissió d'Igualtat i l'Assemblea Feminista del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, integrades per estudiants i personal, han posat en marxa el projecte 'Dones joves, dones majors: descobrim el món digital'.

Segons la professora Isabel Pérez - Arjona, coordinadora del projecte, l'objectiu és millorar les habilitats, competències i coneixements pràctics de les dones; promoure l'alfabetització digital de les dones majors i reduir la bretxa digital de gènere; fomentar l'intercanvi de coneixements i experiències entre dones de diferents generacions i nivells socioeducatius i afavorir la sororitat femenina, al mateix temps que es creen llaços solidaris entre dones joves i dones majors.

Estudiants voluntàries del Campus han organitzat i començat a impartir cinc tallers a dones de més de 50 anys: sobre nocions bàsiques d'informàtica; correu electrònic; navegació per internet; realització de tràmits telemàtics; presentació d'instàncies en registres electrònics, sol·licitud d'ajudes públiques; creació de comptes de xarxes socials...

A més es realitzarà una assemblea, facilitada per l'Ajuntament de Gandia, en la qual es fomentarà un debat entre associacions de dones i associacions veïnals, estudiants i personal de la UPV. Amb això es volen detectar oportunitats de col·laboració i interessos comuns.

Totes les participants, tant les més joves com les més majors, estan gaudint i aprenent amb l'experiència.

El projecte compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gandia i finançament del programa Glocal del Centre de Cooperació al Desenvolupament de la UPV, que dóna suport a activitats que fomenten la solidaritat i la participació social, amb l'objectiu de contribuir a la construcció d'una ciutadania compromesa amb els problemes globals, les seues causes i les seues conseqüències i amb el respecte a altres cultures.

El Programa Glocal s'emmarca dins de les iniciatives de la UPV compromeses amb la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que estableix l'agenda internacional de Nacions Unides. 

(27/02/2009)EMAS upv