- -
UPV
 

El Campus porta una científica al teu col·le

El Campus porta una científica al teu col·le

Amb motiu de l'11 de febrer- Dia Internacional de les Dones i les Xiquetes en la Ciència 

Investigadores i estudiants del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València desenvolupen la iniciativa 'Porta una científica al teu col·le', amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Xiquetes en la Ciència, que es commemora l'11 de febrer. 

Les investigadores del campus impartiran xarrades i tallers en col·legis i instituts, en els quals acostaran la ciència a xiquetes, xiquets i joves de forma divertida: com les científiques serveixen per a dibuxar, la programació amb Arduino, els fluids no Newtonians, la contaminació acústica, la biodiversitat marina i la interacció de dofins i pesca... són alguns dels temes que s'abordaran en els tallers. 

L'objectiu de l'activitat, impulsada des de la Comissió d'Igualtat del Campus de Gandia UPV, tracta de crear referents i que les xiquetes i xiquets vegen que les professions científiques, les matemàtiques, la tecnologia i l'enginyeria són per a xiques i per a xics. 

Fomentar l'interès per les ciències i la tecnologia és necessari per diferents motius: 

- perquè la ciència i la tecnologia té repercussions ètiques, socials i econòmiques, que cal conèixer per a participar activament en les decisions com a persona i com a societat. 

- perquè pràcticament tots els treballs del futur tindran implicacions tecnològiques

- perquè comptar amb dones en els equips científics i tecnològics dóna lloc a solucions més completes i que satisfan a tota la societat. 

Amb aquesta iniciativa, el Campus de Gandia s'adhereix a la iniciativa estatal 11 de febrer https://11defebrero.org/mujer-y-ciencia/
 
(11/02/2019)EMAS upv