- -
UPV
 

El Campus i les empreses de la Safor comencen noves vies de colˇlaboraciķ

El Campus i les empreses de la Safor comencen noves vies de colˇlaboraciķ

Les accions repercutiran positivament en els estudiants del Campus i en la societat

Contribuir al desenvolupament acadèmic, científic i cultural de la societat de la Safor. Aquest és l'objectiu final del conveni marc de col·laboració subscrit el gener de 2019 per tres entitats: la Universitat Politècnica de València, la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor (FAES) i Foment d'Agricultura, Indústria i Comerç de Gandia. En l'acte de signatura ha intervingut el rector de la UPV, Francisco J. Mora; el president de FAES, Miguel Todolí i el president de Foment, Joaquín Bernabeu. La trobada ha tingut lloc en la seu d'aquesta última organització.

La transferència de coneixement protagonitzarà gran part de les accions que es desenvolupen en el marc del projecte. ‘Volem que el coneixement, experiències i habilitats de la UPV i del seu Campus de Gandia es traslladen fora de l'àmbit acadèmic, tant al sector productiu com a la societat en general’, ha afirmat Francisco J. Mora, rector de la Politècnica.

En aquest sentit, el conveni permetrà que els estudiants de la UPV participen en accions de FAES i Foment i que desenvolupen estudis i projectes de final de Grau o Màster en matèries d'interès en aquestes organitzacions. Les organitzacions cooperaran així mateix per a organitzar programes de formació del personal tècnic de FAES, Foment i de les associacions que les integren, així com per a organitzar seminaris i conferències, destinats a millorar la formació empresarial, acadèmica i el coneixement, que impulsen el creixement econòmic i l'ocupació.

Amb la finalitat d'afermar la relació entre la universitat i les empreses de la Safor i millorar l'efectivitat de les accions que es desenvolupen, el conveni promourà l'establiment d'una seu delegada i itinerant de la UPV en cada associació integrant de FAES, de manera que les activitats que es desenvolupen beneficien al major nombre possible d'entitats.

Cultura i formació per a tots els púbics

Les accions que s'organitzen en el marc de l'acord no repercutiran només en les empreses i teixit productiu sinó que esperen impactar en tota la societat. Segons el rector de la UPV, la Politècnica i el seu Campus de Gandia tenen una responsabilitat social i volen contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones de totes les edats.

Gràcies a aquest conveni, la UPV podrà comptar amb més espais per a desenvolupar les activitats de la seua Universitat Sènior, dirigides a persones de més de 55 anys i també a accions per a famílies i públic preuniversitari, com és la Setmana de la Ciència.

Jesús Alba, director del Campus de Gandia, s'ha mostrat molt satisfet de la signatura d'aquest acord de col·laboració, que beneficiarà la societat i els estudiants de la UPV i del seu Campus de Gandia.

La formació, factor de competitivitat

Per part seua, el president de FAES, Miguel Todolí ha destacat que ‘potenciar i aprofitar el talent és determinant per al creixement de les nostres empreses i el desenvolupament de la nostra societat’. En aquest sentit, ha afegit que ‘la formació és, sens dubte, un dels factors més importants per a la competitivitat de les empreses i els territoris’. Todolí s'ha mostrat molt satisfet per la signatura d'aquest acord que suposa reiterar el compromís de FAES, Foment i la UPV amb l'impuls de la docència, la investigació i la cultura.

(14/01/2019)EMAS upv