- -
UPV
 

Cicle Dones Sāvies

Cicle Dones Sāvies

Cicle de conferències per visibilitzar a les dones en el camp de la ciència i el pensament

El CEIC Alfons el Vell i la UPV- Campus Gandia, organitzen un cicle de conferències per contribuir a la visibilització de les dones en els camps de la ciència i el pensament. Col·laboren la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Gandia, la Càtedra Gandia Turisme Intel·ligent de la UPV i el CEFIRE-Gandia. Coordina el cicle i modera les conferències Rosa Mascarell Dauder: artista, comissaria d’esdeveniments culturals i assagista. 

Totes les conferències tenen lloc a la Casa de cultura de Gandia, a les 19.00h

Dilluns 3 de desembre. El cicle s’obri amb Rosa Rius Gatell que inaugura amb una conferència sobre les sàvies del Renaixement titulada: Imatges i figures de la querella de les dones (segles XV-XVII). Rosa Rius Gatell és professora titular de Filosofia a la Universitat de Barcelona i integrant del Seminari Filosofia i Gènere des de la seua fundació, l’any 1990. 

Dimarts 4 de desembre. Per a la segona conferència tindrem a Maria Elizalde Frez que ens parlarà de “Maridas y modernas sin sombrero”: les dones del 27. Maria Elizalde Frez és doctora en Filosofia per la Universidad Autónoma de Madrid, especialista en el pensament de la generació del 27. Divulgadora de la filosofia a través de la coordinació de diversos cursos per a la Universitat de Barcelona i l’Escola d’Humanitats de Cornellà. 

Dimecres 12 de desembre. Este dimecres tindrem el plaer d’escoltar a Isabel Pérez Arjona en una conferència- debat: Les dones som de ciències … o no? Ella és professora titular de la UPV- Campus Gandia, Institut d’Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres i membre del Comité d’Igualtat del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. 

Dijous 13 de desembre. El títol d’aquest cicle ens l’hi ha suggerit el famós llibre d’Adela Muñoz Páez, a la que tindrem este dijous amb La pasión de Marie Curieuna conferència teatralitzada en la qual ella representarà el paper de Marie Curie. Adela Muñoz Paez és catedràtica en química inorgànica en la Universidad de Sevilla, de la que ha estat Vicerectora del 1998 al 2010. En 2015 va rebre el premi Meridiana del Instituto de la Mujer de la Junta de Andalucía per la seua trajectòria professional. Autora de molts llibres i activista de divulgació científica.

Divendres 14 de desembre. Per tancar el cicle tindrem a Rosanna Cantavella amb la conferència: L’escriptora Isabel de Villena, una influencer medieval. Rosanna Cantavella és professora de Literatura Catalana Medieval a la Universitat de València, membre vitalici de Clare Hall, University of Cambridge, i membre corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. Dirigeix la revista digital Magnificat Cultura i Literatura Medievals.

(03/12/2018)EMAS upv