- -
UPV
 

Netegem el plāstic d'espais naturals - Projecte Libera

Netegem el plāstic d'espais naturals - Projecte Libera

Liderat pel Grau en Ciències Ambientals

El Grau en Ciències Ambientals del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València participa en el Projecte Libera 2018.

LIBERA natura sense fem és un projecte creat per l'ONG ambiental degana d'Espanya, SEO/BirdLife, en aliança amb Ecoembes, l'organització mediambiental sense ànim de lucre que promou l'economia circular a través del reciclatge dels envasos per a alliberar la naturalesa de fem.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és conscienciar i mobilitzar a la ciutadania per a mantindre els espais naturals alliberats de fem. Per això, LIBERA planteja un abordatge del problema en tres dimensions: coneixement, prevenció i participació.

Participació del Campus de Gandia

El Grau en Ciències Ambientals del Campus de Gandia UPV participa en aquest projecte amb diverses dimensions: 

- Arreplegar, identificar i quantificar els residus presents en diferents zones de l'aiguamoll de La Safor: una de major influència agrícola, una altra d'ús recreatiu i l'última amb major protecció ambiental. 

- Quantificar els microplásticos presents en les aigües de l'aiguamoll 

- Quantificar l'aportació de plàstics a través d'aquest aiguamoll al mar

- Ajudar a descontaminar l'aiguamoll de La Safor.

- Conscienciar a l'estudiantat del Campus de Gandia sobre la problemàtica dels plàstics en l'aiguamoll i el seu paper com a font per a l'ecosistema marí. 

Algunes de les accions consisteixen en eixides per a netejar paratges naturals. us farem arribar les dates. 

(30/10/2018)EMAS upv