- -
UPV
 

Taller de podcast impartit per MŞ Jesús Espinosa de los Monteros

Taller de podcast impartit per MŞ Jesús Espinosa de los Monteros

Guanyadora de dos Premis Ondas i un Premi de la Academia de la Radio a la Innovación Radiofónica

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València organitza el taller ‘L'era del podcast. Una nova forma de contar històries’, impartit per Mª Jesús Espinosa. Serà el 22 i 23 de novembre, de 15.00h a 20.00h. La inscripció està oberta en l'enllaç a la notícia 
 
María Jesús Espinosa de los Monteros i els equips amb què treballat compten ja amb dos Premi Ondas: en 2016, en la categoria ‘Millor plataforma radiofònica en Internet’, atorgat a Podium Podcast i en 2013, en la categoria ‘Innovació radiofònica’ pel programa El Extrarradio. Per El Extrarradio també van rebre el Premi de l'Acadèmia de la Ràdio a la Innovació Radiofònica. 
 
Segons Mª Jesús Espinosa, ens trobem en plena expansió de formats narratius sonors: podcast, audiollibres, ficcions sonores… i també davant tecnologies emergents que canviaran la nostra relació amb l'àudio digital: ‘Els Smart speaker, que interactuen amb els oïdors a través de la veu, permetran que sorgisquen noves oportunitats laborals per a professionals amb capacitat d'innovar’, explica. 
 
En el seu taller, la comunicadora abodará el fenomen del podcasting i analitzarà l'ecosistema d'aquests mitjans i productes a Estats Units, Regne Unit i Espanya. El taller serà pràctic i els estudiants realitzaran el seu propi podcast i comprovaran que es tracta d'un format creatiu, lliure i flexible. 
 
‘Internet regeix el nou paradigma i és necessari adaptar-se a aquests nous oïdors que volen triar el que escolten, quan ho escolten, on ho escolten i a través de quin dispositiu. El podcast és un format que proporciona una experiència 360è a través dels continguts més capdavanters adaptats als nous models de consum d'àudio. Crec que el futur del podcast és fascinant, tant com l'està sent a EUA’ afirma Mª Jesús Espinosa.
 
(22/11/2018)EMAS upv