- -
UPV
 

Prime the Animation al Campus de Gandia

Prime the Animation al Campus de Gandia

Conferència Juan Pablo Zaramella, nominat a un Óscar. Projecció de palmarés PTA5!

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València participa en la Setmana de l'Animació que organitza la UPV en el seu 50 aniversari, amb una activitat del Festival 'Prime the Animation'. 

Per aquest motiu, el dijous 25 d'octubre, el Campus acollirà la conferència de Juan Pablo Zaramella. Serà a les 16.00h a la Sala de Conferències 1. A les 17.00h, es projectaran els curts d'animació premiats en el Prime the Animation 5! International Student Festival 2017 (Palmarès PTA5!). 

Juan Pablo Zaramella, nominat a l'Óscar en 2012

Juan Pablo Zaramella és un director argentí que ha adquirit fama internacional gràcies al seu reeixit curtmetratge Luminaris (2011). Aquest film ha obtingut el major nombre de guardons que un curtmetratge haja guanyat mai, –un total de 324–, motiu pel qual va entrar a formar part del llibre Guinness dels Rècords. Entre aqueix nodrit palmarès es troben els premis del Público i el de la FIPRESCI del Festival d'Annecy (França) o el premi a la Millor animació en Animamundi (Brasil); a més, la pel·lícula va estar entre els cinc nominats als Oscar en 2012, encara que no va poder fer-se amb l'estatueta. 

Juan Pablo Zaramella s'atreveix amb tècniques d'animació com l'stop-motion o el 2D, on les dosis d'humor i surrealisme es mantenen com una constant en la seua filmografia. Porta realitzant curtmetratges des de l'any 2000 amb títols com El desafío a la muerte (2001), El guante (2001), Viaje a Marte (2004) o el més recent Onión (2016) on experimenta amb diferents tècniques d'animació i acció real.

El director també ha abordat sèries televisives com El hombre más chiquito del mundo , una coproducció entre França i Argentina de 52 episodis d'un minut, i actualment es troba desenvolupant Así son las cosas, que s'està realitzant en stop-motion d'objectes i constarà de 26 episodis. A més, Zaramella s'ha dedicat també a la il·lustració i a la publicitat.

Més informació en http://www.zaramella.com.ar

(25/10/2018)EMAS upv