- -
UPV
 

Conferčncia Inaugural del curs: 'Comunicaciķ del canvi climātic'

Conferčncia Inaugural del curs: 'Comunicaciķ del canvi climātic'

Impartida per la cap de l'Àrea del Temps de TVE 

La comunitat universitària es reuneix en l'Aula Magna en l'acte de la Conferència Inaugural del curs acadèmic 2018 - 2019, que presidirà el rector de la UPV. Serà el dilluns 29 d'octubre a les 12.00h.  L'entrada és lliure i gratuïta per a qualsevol  persona interessada fins a completar la capacitat de la sala. 

La conferència serà impartida por Mònica López, llicenciada en Física, amb l'especialitat de Terra i Cosmos i experta comunicadora d'informació meteorològica, amb 20 anys de trajectòria professional. 

És la Cap de l'Àrea del Temps de Televisió Espanyola des de l’any  2008 i dirigeix i presenta l'espai del Temps de l'edició nit en la 1 de TVE.

També és presidenta de l'Associació de Comunicadors de Meteorologia (ACOMET) i docent en cursos especialitzats de meteorologia i cursos de locució i comunicació.

En els últims anys ha centrat els seus esforços en la comunicació de la meteorologia, sobretot en temes de temps amb circumstàncies adverses, quan les mesures d'auto- protecció del ciutadà són crucials per a salvaguardar les seues vides.

Conferència: 'Comunicació del canvi climàtic'

Segons Mónica López, malgrat l'esperançador acord internacional aconseguit en la COP21 de París i dels avanços científics en aquest camp, existeix un creixent desinterès de la població mundial davant el problema del canvi climàtic.

'Entenem que aquest desinterès està associat a la dificultat d'entendre la problemàtica climàtica a la qual ens enfrontem. La magnitud del problema, les discrepàncies sobre les possibles conseqüències futures (locals i globals), o la sensació d'impotència en considerar que l'esforç individual no és suficient, són només alguns dels motius de la desafecció de gran part de la població', afirma l'experta. 

Segons la presidenta d'ACOMET, és necessari traslladar a la població la informació (els estudis científics, les possibles conseqüències, els senyals actuals del canvi o simplement les actuacions personals que la gent pot fer) de forma clara, amena i didàctica. Per això, afirma, és imprescindible la participació de tots els agents implicats, des del món científic i polític al món de la comunicació. 

(29/10/2018)EMAS upv