- -
UPV
 

Una barraca valenciana proveīda solament amb energia solar?

Una barraca valenciana proveīda solament amb energia solar? <br>

Tu pots fer-ho. Participa en Azalea UPV. Presentació dijous 17 de maig, 12.30h

Azalea UPV és un equip de 32 estudiants de 15 titulacions diferents de la Universitat Politècnica de València, seleccionat entre equips de tot el món per a participar en la final del concurs Solar Decathlon Europe 2019. 
 
Solament 16 equips estan en la final i tu pots participar, perquè necessiten a més persones. Estudiants de Comunicació Audiovisual del Campus de Gandia ja ho fan. 
 
T'explicaran com, el dijous 17 de maig a les 12.30h en l'Aula Magna. 
 
Barraca valenciana
 
L'equip Solar Decathlon ha triat participar en el concurs en la secció de 'actualització de casa típica de la regió' I ho han fet així perquè volen posar en valor l'horta valenciana, una regió qualificada per l'Agència Mediambiental Europea com entre les més fèrtils del món, que en els últims anys s'ha reduïda. 
 
A més, afirmen, 'l'horta valenciana ens ha alimentat durant anys i ens ha donat un espai de reunió, de paelles... forma part de la nostra cultura'. 
 
La seua construcció no es basa en materials cars, sinó a optimitzar els recursos mitjançant estratègies passives. Segons explica Alina Marín, estudiant UPV, solament amb canviar l'orientació de les finestres i aprofitar els corrents d'aire es pot estalviar un 70% d'energia'. Les bases del concurs indiquen que la construcció solament ha d'utilitzar energia solar. 
 
Segons l'estudiant Alina Marín, el projecte vol que l'horta deixe de ser vista com un obstacle per als habitatges i que passada a formar part d'elles. 
(16/05/2018)EMAS upv