- -
UPV
 

Festival Cortoons al Campus de Gandia

Festival Cortoons al Campus de Gandia <br>

Divendres 27 d'abril, t'esperem!

No et perdes les activitats del Festival Internacional de Curts d'Animació Cortoons! El divendres 27 d'abril al matí, Cortoons se'n ve a l'Aula Magna del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València i l'entrada és lliure.

10:15h. Seminari del dissenyador i il·lustrador Paco Roca. El Dibuixant Ambulant.

Com a il·lustrador he fet tot tipus de treballs, des de publicitaris a editorials passant també pel món de la premsa. He col·laborat com a guionista i dissenyador de personatges en l'adaptació al cinema de la meua novel·la gràfica 'Arrugues', per la qual he rebut el Goya al millor guió adaptat.

11:45h. Taula redona: Animació valenciana.

María Lorenzo: és professora d'animació en la Universitat Politècnica de València. En 2016 va ser nominada als Premis Goya pel seu curtmetratge La noche el océano. Entre les seues produccions també es troben La flor carnívora (2009), Retrato de D. (2004) i el curtmetratge col·lectiu El gato baila con su sombra (2012). Impromptu (2017) és el seu treball més recent, un homenatge a l'origen del cinema a través dels seus pioners oblidats.

Silvia Carpizo: Llicenciada en Història de l'Art, va estudiar el Màster en Animació de la UPV, on va realitzar el seu primer curtmetratge d'animació, Alienation (2013), guanyador de diversos premis i seleccionat en més de 90 festivals nacionals i internacionals.

Jaime Maestro: Ha rebut guardons en festivals com Annecy o els Goya, i el seu treball ha sigut nominat en els Oscar i en SIGGRAPH; ha treballat al costat de noms fonamentals en l'animació com Scott Ross, Jan Pinkava o Tony Bancroft, amb qui va dirigir ‘Animal Crackers’ al costat de Scott Sava en 2017. És fundador, amb Nadia Ruiz, de la Tribu Animation.

Paloma Mora: Llicenciada en Ciències de la Informació i DEA en Comunicació Audiovisual. Ha produït set llargmetratges, més de 20 de programes de TV i diversos curts; actualment produeix una sèrie d'animació stopmotion, una sèrie documental, un programa infantil i dos llargmetratges de ficció.

12:30h. Seminari del director Jaime Maestro. ‘Creant una pel·lícula d'animació’

Jaime Maestro repassarà les fases del procés de desenvolupament d'una pel·lícula d'animació: des de la preproducció o el disseny de personatges fins als últims passos d'un projecte d'animació.

13:30h. Seminari de la Coco School d'Alacant. Fran Millan: Flux de treball del modelatge en videojocs.

Analitzarem els processos i eines més útils a l'hora d'optimitzar els models per a videojocs. Explicarem com es desenvolupa el flux de treball per a videojocs, on desgranarem el procés de modelatge, textura i materials que s'utilitzen en aquesta indústria. Pretenem donar a conèixer com funciona la indústria del videojoc i els professionals que la conformen.

(27/04/2018)EMAS upv