- -
UPV
 

Prova Cangur de Matemātiques

Prova Cangur de Matemātiques <br>

Dijous 22 de març rebem a 1.300 estudiants preuniversitaris, alguns espais d'estudi es tanquen fins a les 13.00h

Dijous 22 de març a les 11.00h es realitza al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València la Prova Cangur, una competició matemàtica impulsada per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières (http://www.aksf.org/). Les proves es realitzen en prop de 70 països de quatre continents.
 
L’encarregada d’organitzar aquesta prova a la Comunitat Valenciana és la Societat d'Educació Matemàtica Al-Khwarizmi (http://www.semcv.org/), sota la coordinació de la Societat Catalana de Matemàtiques. L'activitat està dirigida a estudiants d'ESO i Batxillerat i pretén estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través de la solució de problemes. 
 
A la Comunitat Valenciana les proves tindran lloc als tres campus de la UPV (València, Alcoi i Gandia), a la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat d'Alacant i la Universitat de València. 
 
Al Campus de Gandia de la UPV es preveu una assistència de 1290 estudiants pertanyents a un total de 35 centres d’ensenyament secundari de les comarques veïnes.
 
Segons el coordinador de l'activitat al Campus de Gandia, la prova consta de 30 problemes de resposta tancada amb tres nivells de dificultat i cinc opcions de resposta  per a cada problema i té una durada de 75 minuts. 'Es  tracta d’un concurs individual, que pretén que qui participe es divertisca tot resolent els problemes plantejats. La resolució es basa més en el raonament i l’enginy  que en coneixements matemàtics', explica el professor de matemàtiques UPV.
 
Espais tancats
 
Per tal de poder acollir aquestes proves, la Sala d'estudi d'accés lliure (sala triangular) i la Biblioteca romandran tancades fins a les 13.00h. 
(22/03/2018)EMAS upv