- -
UPV
 

Universitat Sčnior comarcal

Universitat Sčnior comarcal

Matrícula oberta a partir del 7 de setembre

Que tots els pobles de la Safor puguen beneficiar-se de la docència de la Universitat Politècnica de València, de la seua recerca, de la cooperació al desenvolupament i de la promoció de la cultura, és l'objectiu del conveni marc impulsat des de la Mancomunitat de Municipis de la Safor i el Campus de Gandia de la UPV, que s'ha presentat avui. En virtut d'aquest acord, la Mancomunitat de Municipis de la Safor assenta les bases per a convertir-se en la futura seu universitària del Campus de Gandia; com a primera activitat es planteja la Universitat Sènior per a la comarca, el curs 2017- 2018.

El document marc de col·laboració proposa que les assignatures del programa s'impartisquen en un aula de la seu de la Mancomunitat i que puguen replicar-se, a demanda, en municipis de la Safor, amb l'objectiu de donar caràcter itinerant a les activitats d'aquesta seu. A més, existeix un catàleg de 40 activitats que s'oferiran als municipis de l'organisme comarcal.  

Salvador Femenia Peiró, president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor i Jesús Alba, director del Campus de Gandia de la UPV, han donat a conèixer avui la col·laboració entre les dues institucions en la seu de la Mancomunitat. Segons ha destacat Salvador Femenia, un dels objectius del conveni és millorar la formació acadèmica i el coneixement en els municipis que integren la Mancomunitat, amb la finalitat de contribuir a la promoció econòmica, el desenvolupament local, la formació i l'ocupació. 

En aquest sentit, el conveni, a més de facilitar el naixement de la Universitat Sènior de la UPV a la Safor, promourà la impartició de conferències, seminaris i cursos específics en els municipis, així com beques per a l'accés d'alumnat amb poques possibilitats econòmiques a la Universitat Sènior. D'aquesta forma, ha afirmat, Salvador Femenia, els municipis de la Safor podran beneficiar-se d'activitat universitària de forma regular. 

Salvador Femenia, que és a més alcalde de l'Alqueria de la Comtessa i diputat provincial de Mancomunitats i Comarcalització, ha destacat que el conveni també canalitzarà programes de formació de personal tècnic de l'Administració de la Mancomunitat i dels municipis que la integren. 

Jesús Alba, director del Campus de Gandia de la UPV, s'ha mostrat molt satisfet que la Universitat Politècnica de València i la Mancomunitat aposten per crear una nova seu universitària. Alba ha destacat els beneficis per als estudiants de la UPV, ja que el conveni contribuirà al fet que augmente el nombre de pràctiques oferides en municipis de la Safor, així com la possibilitat que els estudiants realitzen projectes de Final de Grau o Màster sobre matèries relacionades amb competències de la Mancomunitat. 

Història, sociologia, cinema, salut, música, patrimoni material de la Safor, esport… són algunes de les temàtiques que s'impartiran en la futura seu de la Universitat Sènior, el programa de la qual s'està ultimant. 

 
(24/07/2017)EMAS upv