- -
UPV
 
Localització i ús d'imatges

Freqüentment, per il·lustrar els nostres treballs de classe, el projecte final de Grau o Màster, o per acompanyar una explicació a l'aula, ens recolzem en imatges.

Existeixen multitud de llocs a internet per localitzar i descarregar imatges, des dels motors de cerca com Google o Bing, a portals web i bancs d'imatges especialitzats, que permeten localitzar i descarregar imatges, alguns de forma gratuïta i d'altres mitjançant la subscripció o el pagament per descàrrega.

Des de Polibuscador pots accedir a diversos d'aquests recursos seleccionats per la bilbioteca, tant gratuïts com comercials.

Independentment de si hem descarregat la imatge de forma gratuïta o hem hagut de pagar per ella, hem de conèixer els usos que podem fer amb aquesta, ja que totes les imatges ténen uns drets d'autor que hem de conèixer i respectar i uns usos permesos establerts amb llicències.

Tant els motors de cerca d'internet com els portals d'imatges permeten cercar imatges pel tipus de llicència, de manera que trobem aquelles imatges que, a més d'apropiades pel seu contingut, podem utilitzar legalment per al nostre propòsit.

Consulta la guia elaborada per la Biblioteca de Gandia en la qual s'explica aquest aspecte i es proporcionen enllaços als principals bancs d'imatges.

Pots trobar informació més detallada sobre propietat intel·lectual de les imatges a la biblioguia de la Universitat de Cordova

Si necessites qualsevol aclariment, estem disponibles per a les teues consultes a través del xat de la biblioteca que trobarás a la nostra pàgina, a través de Policonsulta, o per mail a bibetsid@bib.upv.es


EMAS upv