- -
UPV
 

Nutrició vegetal

Fertinagro Biotech i la UPV creen una càtedra d'empresa per a obtenir tecnologia d'avantguarda a nivell de metagenòmica i metabolòmica

[ 05/02/2018 ]

Per a donar un impuls al desenvolupament d'activitats en les disciplines de la metagenòmica i la metabolòmica, el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, i el director adjunt de R+D+i de Fertinagro Biotech, Ignasi Salaet, han signat un conveni de col·laboració que dóna lloc a la creació de la càtedra d'empresa Fertinagro Biotech de Biotecnologia Agrícola. La iniciativa tindrà una vigència d'un any prorrogable, i el seu director és el professor del Departament de Biotecnologia Eduardo Bueso.

La metagenòmica és l'estudi del material genètic obtingut directament de mostres ambientals. Per la seua banda, la metabolòmica és l'estudi dels processos químics que involucren metabòlits presents en una cèl·lula, en un teixit o en un organisme en un moment donat. Aquesta última ens revela com està funcionant el metabolisme de la cèl·lula en qüestió, o de l'ésser viu. Ambdues disciplines tenen un enorme potencial, i a dia d'avui s'han convertit en una eina estratègica en diferents àrees de les ciències de la vida i de la Terra.

La càtedra Fertinagro Biotech de Biotecnologia Agrícola estarà adscrita a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronómica i del Medi Natural (ETSEAMN-UPV). La seua finalitat serà la promoció i el desenvolupament d'accions, dins d'aquestes dues disciplines científiques, per a obtenir l'última tecnologia en nutrició vegetal que permeta millorar la qualitat dels cultius amb els productes de Fertinagro.

Innovació, desenvolupament i divulgació en nutrició vegetal

La innovació, el desenvolupament i la divulgació són objectius clau per a Fertinagro. Per açò, des de l'entitat s'impulsa "la cooperació i el treball en xarxa amb l'àmbit acadèmic i el sector industrial. Açò ens permet enfortir i ampliar l'avanç tecnològic, millorant els nostres productes i les solucions per als cultius", ha declarat Salaet. Amb aquesta càtedra, Fertinagro pretén generar coneixement i crear sinergies per a acostar la comunitat universitària al món laboral.

En aquesta línia, l'acord subscrit entre la UPV i Fertinagro contempla la col·laboració en màsters i altres activitats docents, la celebració de trobades de caràcter nacional i internacional i la realització de jornades de divulgació tècnica, tecnològica i artística. Així mateix, permetrà la realització de pràctiques en empreses, i afavorirà l'organització d'exposicions i la convocatòria de beques.

En la presentació de la iniciativa, Francisco Mora ha comentat que "el que signem avui no és una càtedra a l'ús. És una col·laboració més àmplia i completa, amb un horitzó a mig termini que va a permetre migrar els coneixements de ciència bàsica, en aquest cas de la biotecnologia i la genòmica, a l'agricultura a peu de carrer. Els beneficis de tot açò repercutiran tant en els alumnes com en la societat en general".

Fertinagro Biotech

Fertinagro Biotech, entitat dedicada a la producció i comercialització de nutrients vegetals, pertany al conjunt empresarial Grup Térvalis, fundat a Terol l'any 1986.

Actualment, Fertinagro és el primer fabricador de fertilitzants d'Espanya i el líder europeu en la producció i la venda de nutrients vegetals orgànics i ecològics. Compta amb presència internacional a Algèria, Argentina, França, Itàlia, Mèxic, Portugal, Senegal i Ucraïna.

Amb 44 patents, ocupa un dels primers llocs en R+D+i a nivell europeu. De fet, el seu compromís amb la recerca i innovació li ha portat a col·laborar amb els principals centres de recerca i docència. En aquesta llista, es troba també la UPV, gràcies a una relació iniciada en 2010 i que ara es reforça amb la signatura d'aquesta càtedra.

54 càtedres d'empresa

Després de la signatura de la càtedra Fertinagro Biotech de Biotecnologia Agrícola, la UPV compta amb 54 càtedres i aules d'empresa. Les primeres van sorgir l'any 1999 i des de llavors, el Programa Càtedres d'empresa de la UPV s'ha consolidat. Des d'ell es potencia la relació entre la comunitat universitària i l'entorn empresarial, la qual cosa contribueix a la formació de futurs professionals, la transferència de tecnologia, i la generació i difusió de coneixement.


Més informació

Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salut



EMAS upv