- -
UPV
 

Diàlegs sobre alimentació sostenible

30 institucions plantejaran, a la Universitat Politècnica de València, solucions per a aconseguir una alimentació sana i compromesa amb el territori

[ 12/04/2017 ]
Diàlegs sobre alimentació sostenible

Amb motiu del nomenament de València com a Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible l'any 2017, la Universitat Politècnica de València (UPV) acollirà, els dies 20 i 21 d'abril, els Diàlegs sobre Nutrició i Sistemes Alimentaris Sostenibles.


L'esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament de València, constarà de tres conferències, tres debats i tres tallers, que tindran lloc a l'edifici Nexus (6G) i l'Escola Tècnica d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN) del campus de Vera (València) de la UPV.


Alimentació i territori, governança dels sistemes alimentaris i polítiques nutricionals urbanes, els temes que s'hi tractaran


S'hi aplegaran representants de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO, sigles en anglès), empreses alimentàries, cooperatives, administracions locals, associacions universitàries europees i llatinoamericanes, i plataformes de defensa de l'alimentació responsable.


En total, 30 institucions, que analitzaran, al llarg de dos dies, qüestions com ara l'alimentació i el territori, la governança dels sistemes alimentaris, o les polítiques nutricionals a les ciutats.


Les conclusions es traslladaran a la Cimera d'Alcaldes dels dies 19-21 d'octubre


El propòsit d'aquests diàlegs és generar un espai crític i creatiu que definisca propostes i solucions, entaulant una comunicació directa amb els actors que prenen les decisions, a fi d'aconseguir una alimentació sana i compromesa amb el territori.


Les conclusions del simposi es traslladaran a la Cimera Anual d'Alcaldes de les Ciutats del Pacte de Milà, que enguany tindrà lloc a València del 19 al 21 d'octubre. El Pacte de Milà és una plataforma liderada per la FAO i integrada per 138 ciutats del món, que té com a objectiu principal garantir a tots els seus habitants menjar sa i accessible.


Visites a les Sitges de Burjassot, la XXIX Mostra de Vins, Caves i Licors i la XVII Mostra d'Aliments Tradicionals de la Comunitat Valenciana


El programa de l'esdeveniment es complementarà amb una sèrie d'activitats complementàries que inclouran la visita, el dimecres 19 d'abril, a les Sitges de Burjassot -destinades a assegurar l'aprovisionament de blat a la ciutat de València, construïdes al segle XVI i monument artístic nacional des del 1982-, i el divendres 21, a la XXIX Mostra de Vins, Caves i Licors i la XVII Mostra d'Aliments Tradicionals de la Comunitat Valenciana.


Més informació
Notícia en UPV TV

Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salut



EMAS upv