- -
UPV
 

El negoci vitivinícola

El negoci vitivinícola

L'Organització Internacional de la Vinya i el Vi premia un llibre coordinat per Raúl Compés, professor de la UPV, en el qual participen 35 experts

[ 22/07/2015 ]

El llibre Economía del vino en España y en el mundo, coordinat pel professor Raúl Compés, professor de la Universitat Politècnica de València, i per Juan Sebastián Castillo, de la Universitat de Castella-la Manxa, ha sigut guardonat per l'Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV).


El manual -editat per Cajamar Caja Rural, i prologat per la ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina- consta de 20 capítols, que abasten l'economia del vi en el mercat global i identifiquen els principals determinants de la rendibilitat del negoci vinícola. Compta amb la participació de 35 experts, tant nacionals com internacionals, de sis països.


Entre els temes abordats destaquen el valor social i territorial del vi a Espanya; la història del vi des del segle XIX fins a l'actualitat; l'anàlisi del consum del vi; la cadena de valor i el sector empresarial; els sistemes regionals vitivinícoles; els efectes del canvi climàtic per a l'economia vitivinícola espanyola; la regulació del sector a la UE i a Espanya; la internacionalització i les estratègies competitives de qualitat; el nou màrqueting del vi, i el paper de les xarxes socials, amb una anàlisi específica per a la verema.


A més, el llibre es completa amb un estudi dels principals països productors i exportadors competidors d'Espanya (França, Itàlia, Xile, Argentina o Austràlia), com també dels principals mercats de consum i importació del món: els EUA, Alemanya i el Regne Unit.


Amb la participació de 35 especialistes


Col·laboren experts internacionals de les universitats de Montpeller (França); Nàpols (Itàlia); Ludwigshafen (Alemanya); les de Xile, Talca i La Frontera de Temuco (Xile); la Universitat Nacional de Cuyo a Mendoza (Argentina), i l'Eastern Connecticut State University (EUA).


D'altra banda, els especialistes espanyols procedeixen tant del medi universitari (a més de les universitats citades, Salamanca, Carlos III, Saragossa, Politècnica de Madrid, La Rioja, Pública de Navarra, Miguel Hernández i València); del sector empresarial (Saborá); de l'administració (l'ICEX i l'Oficina Comercial d'Espanya a Dublín); dels instituts de recerca (el CITA d'Aragó), i de les organitzacions professionals, com ara l'Observatori Espanyol de Mercats del Vi (OeMV).


"L'objectiu era fer una aportació nova en un camp relativament poc estudiat de forma integral, posant a la disposició del lector diverses anàlisis científiques i tècniques que permeten millorar la posició competitiva del sector espanyol", explica el professor Raúl Compés, adscrit al Departament d'Economia i Ciències Socials, i membre del Grup d'Economia Internacional i Desenvolupament de la UPV.


Premis de referència en el sector


L'OIV és un organisme intergovernamental de caràcter científic i tècnic, amb una competència reconeguda en el camp de la vinya, el vi, les begudes a partir de vi, els raïms de taula, les panses i altres productes derivats de la vinya. Està composta per 46 estats membres, tots productors, que tracten d'harmonitzar les pràctiques i normes internacionals existents.


Els premis de l'OIV reconeixen els millors llibres dels dos últims anys en l'àmbit científic, tècnic, econòmic, jurídic, geogràfic i històric... L'acte de lliurament tindrà lloc a París a l'octubre del 2015.


Més informació
Notícia en UPV TV



Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salut



EMAS upv