- -
UPV
 

La UPV, clau

La UPV, clau

El Consorci Espacial Valencià i l'Agència Espacial Europea renoven la seua col·laboració, iniciada el 2010, fins a març del 2020

[ 30/05/2014 ]

L'Agència Espacial Europea (ESA, de les sigles en anglès European Space Agency) i el Consorci Espacial Valencià (VSC, Val Space Consortium) -format per la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat de València (UV), la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València- han estès el contracte de col·laboració existent entre ambdues entitats fins al 25 març del 2020.


D'aquesta manera, el Laboratori Europeu d'Alta Potència en Radiofreqüència del VSC-ESA, situat a la Ciutat Politècnica de la Innovació (CPI), parc científic d'UPV, i el Laboratori Europeu de Materials d'Alta Potència per a l'Espai del VSC-ESA, situat a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del campus de Burjassot de la UV, continuaran donant resposta en els pròxims anys als reptes del sector espacial internacional.


Amb motiu de la renovació del contracte, ha tingut lloc una reunió de treball amb el responsable de l'Agència Espacial Europea als laboratoris de València, David Raboso, a la qual han assistit, en representació del VSC: la consellera d'Educació, Cultura i Esport; l'alcaldessa de València, i els rectors de la UPV i la UV, entre altres personalitats.


Centres de referència per a l'ESA


L'aliança entre l'Agència Espacial Europea i el Consorci Espacial Valencià va començar al març del 2010, quan ambdues entitats van signar un contracte per a la gestió conjunta del Laboratori Europeu d'Alta Potència en Radiofreqüència.


Aquest laboratori està especialitzat en efectes de ruptura en radiofreqüència (multipactor, corona i maneig de potència) i en l'estudi de la intermodulació passiva (PIM), fenòmens que poden afectar les comunicacions i el funcionament correcte dels satèl·lits.


Dos anys després, al juliol del 2012, es va inaugurar el segon laboratori fruit de la col·laboració del VSC-ESA, el Laboratori Europeu de Materials d'Alta Potència per a l'Espai, situat a la UV i especialitzat en la recerca de materials nous i el tractament de superfícies que permeten millorar la potència de radiofreqüència que es transmet des dels satèl·lits.


Suport a missions espacials de gran rellevància


Des del 2010, la col·laboració entre l'ESA i el VSC, a través dels dos laboratoris esmentats, ha sigut molt satisfactòria. No en va, s'ha donat suport a missions de l'Agència Espacial Europea de gran rellevància, com ara Galileu, Biomass, Sentinel, Alphasat i Bepi Colombo, entre altres. A més, des de l'inici de l'activitat conjunta del VSC-ESA, s'ha realitzat un gran nombre de campanyes d'assajos en la indústria espacial mundial, que superen les previsions inicials.


Al seu torn, els laboratoris valencians integrats en la xarxa de l'ESA realitzen també una destacada labor de recerca i desenvolupament, en col·laboració amb altres grups de treball d'altres universitats valencianes, espanyoles i europees, i generen oportunitats per a la formació d'investigadors i la introducció dels estudiants universitaris en l'àmbit espacial.


Consorci Espacial Valencià


El Consorci Espacial Valencià o Val Space Consortium (VSC) va nàixer al març del 2010 amb la vocació de conjuminar tots els esforços que les entitats de la Comunitat Valenciana duen a terme en el sector espacial.


Format per la UPV, la UV, la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València, el VSC realitza activitats de recerca científica i serveis de desenvolupament tecnològic en qualsevol àmbit d'activitat relacionat amb el sector espacial, entre aquests, l'increment de la seguretat i de la qualitat de producció dels sistemes espacials.


Més informació
    Notícia UPV TV



Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Projectes REMDE i DEBIO Projectes REMDE i DEBIO
La UPV demostra la usabilitat dels humans virtuals en el seu camí cap al reconeixement automàtic de símptomes depressius
"L'exili del 39 en el còmic. Vinyetes a la frontera" "L'exili del 39 en el còmic. Vinyetes a la frontera"
Obres gràfiques de creadors com Paco Roca, Manel Granell, Jordi Peidro o Ana Penyas, es converteixen en poderoses eines per a la transmissió de silenciades històries d'exili
La UPV desenvolupa un geoportal per a la prevenció de violència de gènere en els espais públics urbans La UPV desenvolupa un geoportal per a la prevenció de violència de gènere en els espais públics urbans
Segons l'ONU, l'assetjament sexual en els espais públics és un problema quotidià al qual s'enfronten dones i xiquetes en tots els països del món
Nova edició del CHALLENGE STEAM en la UPV Nova edició del CHALLENGE STEAM en la UPV
La iniciativa pretén acostar a l'alumnat infantil i juvenil a l'apassionant món de la programació, la robòtica, la impressió 3D, etc.
Un any de rècord Un any de rècord
La UPV va ingressar 116 milions d'euros en 2023 gràcies a la seua activitat en I+D+I, la xifra més alta de la seua història
El Santuario i Torrecilla El Santuario i Torrecilla
La UPV porta l'electricitat a dos llogarets d'Hondures construint plantes solars fotovoltaiques i capacitant a la població local



EMAS upv