- -
UPV
 

Arquitectura modernista

L'exposició "Viena en l'arquitectura modernista de València", organitzada pel Fòrum Unesco i l'Ajuntament de València, es pot visitar fins al 30 de setembre al Museu d'Història.



El Museu d'Història de València acull l'exposició "Viena en l'arquitectura modernista de València", organitzada pel Fòrum Unesco-Universitat i Patrimoni (entitat cogestionada per la Universitat Politècnica de València i el Centre de Patrimoni Mundial de la Unesco-WHC), en col·laboració amb l'Ajuntament de València. La comissària de l'exposició és l'arquitecta María Mestre, autora també d'un llibre sobre l'arquitectura modernista valenciana.


L'exposició, que es pot visitar fins al 30 de setembre, és el resultat del treball de recerca i la tesi doctoral que ha elaborat María Mestre sobre la influència del modernisme vienès (anomenat Jugendstil o Sezessionstil) en l'arquitectura modernista valenciana, que es va plasmar en diferents edificis que encara avui perduren a la ciutat.


Entre aquests es troben alguns edificis tan significatius per a la ciutat de València com ara l'emblemàtica Estació del Nord, la Casa dels Pardalets de la Gran Via del Marquès del Turia; els edificis Chapa, a la plaça de Cánovas; l'edifici Tarín, al carrer de Pascual i Genís; o els antics Cinemes Caro, al carrer Marquès de Caro, entre d'altres.


L'exposició recull material procedent de l'Arxiu Històric Municipal i de la Càtedra Demetri Ribes de la Universitat de València, i també de firmes com Vetges Tu i Mediterrània Arquitectes, de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria d'Edificació, de l'Arxiu d'Arquitectura i Urbanisme de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura i de l'Institut de Disseny i Fabricació de la UPV, entre d'altres, a més de béns originals que han sigut cedits per l'Arxiu Gràfic Valencià José Huguet i per particulars, com les famílies Ferrer-Bradley i Mira Franco.


A més, l'Editorial UPV ha publicat un llibre que recull els resultats de les investigacions de l'arquitecta María Mestre després de residir més de sis anys a Àustria, on va poder investigar en profunditat les relacions i influències entre ambdós modernismes, i les semblances entre l'arquitectura d'una ciutat i la de l'altra. Aquestes investigacions van ser objecte de la seua tesi doctoral, llegida el 2007, i que va desenvolupar entre la Universitat Politècnica de València, sota la direcció del professor Vicente Mas, i la Technische Universität Wien d'Àustria.


La mostra conté fotografies, plànols, documents inèdits i panells explicatius, així com una maqueta; a través de tot això es fa un recorregut per les obres modernistes de la ciutat que reflecteixen l'empremta de l'arquitectura Jugendstil de Viena.


L'exposició mostra també les connexions estètiques i les semblances entre el modernisme valencià i el vienès, i ajuda a comprendre millor la complexitat dels nombrosos referents que van definir el modernisme valencià, a través de les creacions d'arquitectes valencians com són Demetri Ribes, Vicent Rodríguez o Vicent Ferrer.


Com a activitats complementàries, s'ha dissenyat una ruta del Jugendstil vienés per València que permet visitar a peu els edificis més representatius d'aquest estil arquitectònic. El dissabte 9 de juliol començaran aquestes visites gratuïtes, guiades per la mateixa arquitecta María Mestre, que eixiran a partir de les 10 h de l'Estació del Nord i que es perllongaran durant tot l'estiu fins que finalitze l'exposició.


La informació dels itineraris pel modernisme valencià està editada en valencià i castellà, gràcies a la col·laboració de l'Àrea de Promoció i Normalització Lingüística de la UPV i del Departament d'Assessorament Lingüístic de l'Ajuntament de València.


Més informació
  • Notícia en UPV TV





Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salut



EMAS upv